Mercedes, nu nog duurder

Kleine auto’s, elektrische auto’s, groene auto’s, geen auto’s – degene die zich graag per automobiel verplaatst, moet steeds aanhoren hoe het anders en beter kan. De wereld dient van de ondergang te worden gered en als automobilist kan, nee moet hieraan een bijdrage leveren.
Het is grappig om te zien hoe de automobiel-industrie intussen min of meer ongestoord verdergaat met het ontwikkelen van de meest grote benzineslurpers. Nu Mercedes weer.
Omdat de SLR zo’n beetje met pensioen gaat, komt Daimler nu met de Mercedes Stirling Moss aanzetten, een auto van 900.000 euro. Het gaat om een cabrio waar krap aan twee mensen in kunnen zitten. De vormgeving is bijzonder gestroomlijnd of zo u wilt: sportief. Onder de kap zit een V8 compressiemotor die het voertuig in 3,4 seconden opstuwt naar de honderd kilometer. Topsnelheid: 350 kilometer per uur. Benzineverbruik: 14,5 liter per honderd kilometer.
Voorlopig is wel weer duidelijk wie het voor het zeggen heeft op de linker rijbaan van de (Duitse) snelwegen.
Op de website van Der Spiegel (zie de link) kunt u ook een soundcheck aanklikken om te horen hoe de draaiende motor klinkt. Welingelichte Kringen is geneigd te zeggen: als muziek in de oren.

Bron(nen):   Der Spiegel