Advocaat wil naar het strafhof in Den Haag vanwege oneerlijk proces van Jezus

Een advocaat uit Kenya doet een poging om het internationaal strafhof in Den Haag zo ver te krijgen dat het zich buigt over de rechtmatigheid van de doodstraf die werd uitgeproken, 2000 jaar geleden, tegen Jezus. Dola Indidis is een in zijn land serieus genomen advocaat. Hij meent dat er bij de rechtsgang die leidde tot de kruisiging van Jezus flagrante fouten zijn gemaakt tegen het internationale recht. De rechtszaak verliep niet eerlijk en dus moet het strafhof optreden tegen de verantwoordelijken. Hij wil postuum een veroordeling van keizer Tiberius van Rome en diens plaatsvervanger in Jeruzalem Pontius Pilatus. Ook de oudsten van het Joodse volk moeten worden veroordeeld. Daarnaast moeten ook de staten Italie ne Israel terecht staan, meent hij. "De bewijsstukken liggen vast in de Bijbel," zegt hij in de Jeruzalem Post. Zijn drijfveer is juridisch en religieus. Hij vindt dat de fouten moeten worden rechtgezet in een rechtszaak die zo publiek is geworden door het geloof. En daarnaast houdt hij zoveel van Jezus dat hij zich verplicht voelt op te treden tegen het onrecht dat deze is aangedaan. "Jezus is op bevooroordeelde wijze ondervraagd, en de hele rechtszaak was doorgestoken kaart." Een woordvoerder van het Strafhof geeft de advocaat weinig hoop. "Wij treden op bij conflicten tussen staten. Er is zelfs geen theoretische mogelijkheid dat we deze zaak op ons zullen nemen."

Bron(nen):   Jeruzalem Post      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  “De bewijsstukken liggen vast in de Bijbel,” Ja, dan sta je sterk natuurlijk. Immers durft geen weldenkend mens te twijfelen aan de waarheid van wat in de bijbel staat….

  • Karel Kritisch

   Op die manier moet je de Bijbel ook niet lezen… De getuigenissen van het Nieuwe Testament is hoofdzakelijk ‘van horen zeggen’.

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Het was dan ook sarcastisch bedoeld.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dat snap ik. Maar het kon wel je beeld van religie zijn. Wat ik noem het atheistische godbeeld. Veel atheisten denken dat alle religieuzen een orthodox godsbeeld hebben.

     (in antwoord op AT)
 2. Ivo Teulings

  Als Jezus niet ter dood was veroordeeld was er ook nooit een cultus rond zijn persoon ontstaan. Laten we eerlijk zijn, in die tijd liepen er in zijn geboortestreek honderden wonderdoeners rond. Hun pech was dat ze op een minder opzienbarende wijze zijn gestorven. Als Jezus gewoon was gestruikeld over een rotsblok en aan gangreen was gestorven had niemand over hem gehoord.

  • AT

   Misschien niet. Of misschien zou iedereen dan nu knielen voor een beeld van een afgestorven been in kerken in de vorm van een voet.

   (in antwoord op Ivo Teulings)
 3. Cornelis Berend

  Kerk en staat zijn gescheiden. Niet zeuren.

 4. Dutchy

  Als het ooit tot een proces komt, en dat komt het niet, dan zal de rechter moeten toetsen aan de wetgeving van destijds. Dat lijkt me redelijk problematisch. Daarnaast is het internationaal strafhof opgericht in de jaren ’00, feiten die daarvoor zijn gebeurd kunnen niet door het strafhof in behandeling worden genomen. Dus kansloze zaak wat bovendien nergens op staalt.

 5. dhhk

  Stel dat….zijn alle problemen in de wereld dan ook meteen opgelost?

 6. Har Davids

  En als die ene zaak dan behandeld is, volgen dan de miljoenen andere ‘processen’ die plaats gevonden hebben in het verleden? Het feit dat deze advocaat in Kenya serieus genomen wordt, zegt misschien wel iets over het land.

 7. Karel Kritisch

  Belachelijk idee.. Dat zo iemand zich advocaat noemt. Om te gieren!

Reacties niet toegestaan