Morgen plaatselijk al tweede hittegolf

Morgen kan er regionaal al sprake zijn van een tweede hiitegolf. Niet nationaal, want daarvoor geldt de temperatuur van De Bilt, en daar was het gisteren minder dan 25 graden. Maar op een behoorlijk aantal plaatsen in het binnenland was het wel 25 garden, zoals in Arcen, Volkel en in Twente. Met de verwachte zomerse temperaturen van vandaag (25 of meer) en een grote kans op alweer een tropische dag morgen zou het vereiste aantal voor een regionale hittegolf van vijf dagen op rij een feit zijn. Donderdag en vrijdag  werden immers al tropische temperaturen gemeten. Voor morgen worden maxima verwacht van 26-31 graden. Eind juli beleefden we de eerste hittegolf.  Dat er nu een tweede aanstaande is bewijst ten overvloede dat we een prachtige zomer meemaken, waarvan het eind nog niet in zicht is

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Wat maakt het nou uit hoe het heet? Het is gewoon een geweldige zomer en daar hebben we toch een paar jaar op moeten wachten.

  2. Dead Silence

    In mijn aars heerst al decennia lang een ononderbroken hittegolf. De voorgaande zin heeft een equivalente nieuwswaarde t.o.v. het artikel in mijn optiek.

Reacties niet toegestaan