Amerikaanse tieners gek van sms-en

Onbeperkt sms-en heeft in de Verenigde Staten ingang gevonden, en de gevolgen ervan zouden voor tieners wel eens dramatisch kunnen zijn.
Als geld geen rol speelt, sturen en ontvangen de Amerikaanse tieners gemiddeld 2.272 sms-en per maand. Dat is meer dan 70 per dag. De jongeren sms-en dus dag en nacht, als hun ouders slapen, als hun leraren praten en als ze met anderen aan tafel zitten te eten.
Psychologen zijn in toenemende mate verontrust over de sms-gekte, zo meldt The New York Times. Een psychloog die onlangs onderzoek deed op twee middelbare scholen, merkte dat veel scholieren als vanzelfsprekend honderden sms-en per dag versturen en ontvangen.
Het gaat ten koste van de nachtrust. Maar ook ten koste van hun persoonlijke ontwikkeling, zo vrezen de psychologen. Het wordt voor opgroeiende pubers bijvoorbeeld lastiger om afstand te nemen van hun ouders en een eigen leven op te bouwen, omdat het zo makkelijk is voor iedere kleinigheid vader of moeder om advies te vragen. Door het voortdurende gezoem en getril van de mobieltjes wordt het voor de jongeren ook moeilijk hun aandacht vast te houden bij waar ze ook maar mee bezig zijn. Er is sprake een continue druk om te reageren - voortkomend uit de angst om niet meer 'en vogue' te zijn.

Bron(nen):   The New York Times