Tip: trouw een man met geld

Toen rond 1800 de gewoonte begon te ontstaan om te trouwen met iemand van wie je hield werd voorspeld dat dat idee geen lang leven beschoren zou zijn en dat het aantal scheidingen in de richting van de 50 procent zou gaan.
Dat laatste is uitgekomen. Volgens doctor Daniela Drakeen en televisie producer Elizabeth Ford zijn vrouwen de dupe van het misverstand dat liefde een goede basis is voor een huwelijk.
Zij menen dat hartstocht en romantiek een veel te wankele basis is voor een samenlevingscontract dat een leven moet duren. Voor een besluit daarover zijn betere afwegingen nodig dan de hormonen van verliefdheid aandragen.
En daarvan worden vrouwen het slachtoffer. In Smart Girls Marry Money: How Women Have Been Duped into the Romantic Dream — and How They’re Paying for It leggen zij uit dat vrouwen bij een scheiding meestal financieel geschonden achterblijven, zeker als de scheiding plaatsvindt nadat het ex-echtpaar kinderen heeft gekregen. De vrouw heeft dan een parttime baan, vaak slechtbetaald en komt fiancieel de scheiding meestal haar leven niet meer te boven.

Bron(nen):   The Times