Crisis? Niet in de voetballerij

Carlo Ancelotti wordt de nieuwe coach van het Londense Chelsea en onmiddellijk duiken speculaties in de Britse pers op over de vraag weke nieuwe sterspelers zich aanstonds op Stamford Bridge zullen melden. 
Chelsea won dit weekend de FA-Cup en Guus Hiddinks taak zat er op, maar in zekere zin kan Chelsea opnieuw terugkijken op een mislukt voetbalseizoen. De Champions League is nog steeds niet gewonnen en dat betekent maar een ding: de eigenaar Roman Abamovich moet nog meer geld in de club steken om eindelijk eens kampioen van Europa te worden. Want dat is zijn grote obsessie. 
De komst van Ancelotti (jaarsalaris in Londen: 6,5 miljoen pond) van AC Milan is natuurlijk een goede eerste stap. Ancelotti bracht twee Europacups naar Milaan en het feit dat hij daar blijkbaar trouw deed wat zijn baas, Silvio Berlusconi, hem opdroeg geeft enig vertrouwen in de mate waarin hij met zijn nieuwe Russische chef - de minstens zo omstreden Abramovich - overweg zal kunnen. 
Maar nu graag de sterren. 
The Times meldt dat een poging om Kaká (foto) te contracteren (speler van Milan) op niets is uitgelopen. Een bod van 60 miljoen pond kon het Braziliaanse spelertje niet vermurwen. 
Jammer? Dat betekent hoogstens dat Chelsea met nog meer geld een nog betere speler zal trachten te contracteren. 
Vertrouw erop dat de Britse dagbladen ons hier dagelijks van op de hoogte zullen houden. Tussen alle economische misere en ellende door, die ook in Groot Brittannië bestaat, zullen we te horen krijgen voor welke enorme bedragen sommige spelers heel misschien naar Chelsea zullen afreizen. 
Het heeft wel iets - de wereld staat zo'n beetje in brand, maar de bal, hij rolt onverstoorbaar voort.

Bron(nen):   The Times