Zelfmoord militairen komt niet door hun werk

Er is veel aandacht voor de zelfmoorden van Amerikaanse militairen. Niet voor niets: in 2012 beroofde gemiddeld bijna elke dag een soldaat zichzelf van het leven. Dat is veel meer dan bij eerdere Amerikaanse oorlogen.
Vaak wordt gedacht dat dit komt door het oorlogvoeren zelf. Militairen moeten veel vaker en veel langer naar Irak en Afghanistan, dan bijvoorbeeld eerder naar Viëtnam. Ze worden dus veel meer blootgesteld aan de gruwelen van een oorlog dan vroeger.
Een nieuwe door Defensie gefinancierde studie van het Naval Health Research Center nuanceert dit idee. De onderzoekers vonden namelijk geen verband tussen suïcide en werkgerelateerde factoren, zoals ervaring met gevechten, lengte van uitzending of aantal uitzendingen. Sterker nog, de soldaten die zelfmoord pleegden, bleken vaak juist korter uitgezonden. Ook had slechts 10% last van PTSS.
Wat wel significant het risico op zelfmoord vergroot zijn psychische problemen zoals depressie en manisch-depressiviteit. Maar ook een hoge alcoholconsumptie en andere aan alcohol gerelateerde problemen worden in verband gebracht met de hoge zelfmoordcijfers.
De onderzoekers vermoeden dan ook dat het toegenomen zelfmoordcijfer is toe te schrijven aan een gestegen aantal militairen met psychische problemen. Deze problemen spelen zowel tijdens het werk, als daar buiten. Ook bij gewone burgers vergroten psychische problemen de kans op zelfmoord. Alleen militairen worden daar vooraf op gescreend.
Een nog betere screening vooraf en sneller ingrijpen bij herkenning van psychische problemen, zou   het aantal zelfmoorden kunnen verminderen.

Bron(nen):   Psych Central  CNN    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  ‘Een nieuwe door Defensie gefinancierde studie…. ‘
  Wij van WC eend….

  ‘De onderzoekers vermoeden dan ook dat het toegenomen zelfmoordcijfer is toe te schrijven aan een gestegen aantal militairen met psychische problemen.’
  Ja, en waarom krijgen ze psychische problemen?
  Omdat een mens niet is gemaakt om de ander af te maken en uit te moorden.
  Maar blij te lezen dat het niet door het oorlogvoeren komt en alle gruwelijkheden waaraan ze worden blootgesteld :/

 2. Peter Rokers

  Oh, maar het zijn wel militairen ? Dat zegt natuurlijk niks. Iedereen pleegt wel eens zelfmoord. Waarom zijn ze aan de alkohol gegaan en/of drugs ?

  Door defensie gefinancierd. Niks meer aan toe te voegen.
  Ligt gewoon aan het weer of ze hebben iets verkeerds gegeten.

Reacties niet toegestaan