Voetbal Inside

Geen krant is nu nog veilig voor het achterbuurtkoppie van Cristiano Ronaldo – dat is de tol van onze overgave aan het voetbalspel. In veel media wordt zijn vertrek uit Manchester breed uitgemeten. Toch nog enkele aardige details in The Times van vandaag.
Manchester United krijgt het transferbedrag voor de Portugese voetballer in vier tranches uitbetaald, zo’n 20 miljoen pond per jaar. Verder kan Ronaldo, 24, een zesjarig contract tegemoet zien. Hij begint met een jaarsalaris van 9,5 miljoen pond. Jaarlijks kan hij op een loonsverhoging van 25 procent rekenen, zodat zijn totale gage tenslotte uitkomt op 29 miljoen pond. Per week is dat 557.500 duizend pond. Na zes jaar is in totaal 107 miljoen pond op de rekening van Ronaldo overgemaakt. Benieuwd of hij dan nog steeds zo chagrijnig kijkt.
Laten we de Braziliaan Kaka trouwens niet vergeten; die krijgt een soortgelijke vorstelijke behandeling in de Spaanse hoofdstad, zodat Real Madrid in het seizoen 2014 – 2015 wekelijks aan beide heren minstens een miljoen pond per week aan honoraria moet overmaken.

Bron(nen):   The Times