De tien bespottelijkste rechtszaken ooit

1.Oude snoeper
De Duitse bejaarde playboy  Rolf Eden (77) wilde de negentienjarige Katharina Weiss vervolgen, omdat ze niet met hem naar bed wilde na een avondje uit. Ze vond hem te oud. Leeftijdsdiscriminatie, vond Eden.
2. Beers 'n' babes
Er was eens een spotje te zien met daarin twee truckers met een flesje Budweiser. Daar kwam twee mooie meiden op af. Richard Overton kocht een kratje Budweiser en wachtte. Er verschenen geen dames. Overton eiste bij de rechter $10.000 schadevergoeding. Gelukkig snapte de rechter dat er meer voor nodig was om de loser aan de vrouw te helpen dan een krat bier.
3. Een broek van $65 miljoen
Rechter Roy Pearson kreeg zijn broek verpest terug uit de stomerij. Hij leed daardoor niet alleen aan 'mentaal leed, ongemak en ongeluk', maar vervolgde de stomerij (Satisfaction Guaranteed and Same Day Service) wegens misleiding. Zijn collega rechter vond het bespottelijk. Zo verloor
de rechter niet alleen zijn broek en rechtszaak, maar ook zijn baan.
4.Krassen op de lak
De Spaanse zakenman Tomas Delgado reed veel te hard toen hij een 17-jarige fietser schepte en doodreed. Hij kwam er af zonder straf, omdat de jongen zonder licht reed. Hij vervolgde daarop de rouwende familie, omdat zijn slachtoffer krasjes op de lak had gemaakt. Onder druk van de media trok hij zijn klacht in.
5. Lookalike
 Allen Heckard lijkt erg op basketbalster Michael Jordan. Hij claimde daarom $832 miljoen van Nike, omdat Nike overal reclame maakte met Jordan. Dat bezorgde Heckard permanente pijn en leed.
Zie voor nog 5 voorbeelden: The Independent

Bron(nen):   Independent