Kandidaat raadslid “te aantrekkelijk” voor Iraanse politiek

De 27 jarige Nina Siahkali Moradi kreeg tijdens lokale verkiezingen in Qazvin, Iran, meer dan 10.000 stemmen. De architectuur studente had met behulp van vrienden een indrukwekkende verkiezingscampagne gevoerd. Het bracht haar een 14e plek, net naast het pluche van het gemeentebestuur, maar wel het recht om als eerste reserve een plek in te nemen mocht een van de 13 gekozen bestuurders zijn plek opgeven. Toen een van de gekozenen zijn plek opgaf vanwege een benoeming als burgemeester werd de vrij gekomen plek niet aan haar toegewezen. De door de verkiezingscommissie uit oudere conservatieven opgegeven reden: "we willen geen fotomodel in het gemeentebestuur". In Iran is het gebruikelijk dat verkiezingskandidaten en campagnes voor de verkiezingen worden getoetst en goedgekeurd. Na de verkiezingen dient de uitslag ook volgens Iraanse wet gerespecteerd te worden. De onlangs gekozen President Hassan Rowhani beloofde bij zijn aantreden veranderingen op gebied van mensen rechten in Iran. Zo komt er extra aandacht voor vrouwenparticipatie en heeft hij een vrouwelijke vice-president benoemd. [caption id="" align="alignnone" width="460"] Nina-Siahkali-Moradi[/caption]

Bron(nen):   The Independent      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Ik moet me inderdaad beheersen….

 2. JerushaG

  Welja, zeg! Al is zij ook nog de bevoorrechte eigenaar van een goed verstand, moet zij het natuurlijk niet wagen daar ook nog gebruik van te maken. Zij is immers alleen maar van nut als decoratie, of accessoire.
  Weer een fraai voorbeeld van “tais-toi et sois belle” (houd je mond en wees mooi).

  Dat die ongeëvolueerde haantjes te incapabel zijn om hun hoofd bij de les te houden is natuurlijk weer niet de schuld van hun weerzinwekkende seksisme, maar uiteraard van de mooie dame in kwestie.
  In plaats van dat die mannen zich gewoon realiseren dat zij “out of their league” is en weer overgaan tot de orde van de dag, gaan zij met hun kansloze fantasieën op de loop en geven vervolgens háár daar de schuld van!… Hoe bont kun je het maken!

 3. Anton van Haasteren

  Zouden mannen in Iran ook te knap kunnen zijn voor een overheidsfunctie, of geldt het alleen voor vrouwen?

 4. D. Martijn Oostra

  ‘Deze man is te sexy voor Saoedi-Arabië’ (27 april 2013): http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3432548/2013/04/27/Deze-man-is-te-sexy-voor-Saoedi-Arabie.dhtml

 5. Anton van Haasteren

  We hebben nu allerlei vormen van discriminatie, maar discriminatie van mooie vrouwen is toch iets nieuws.

Reacties niet toegestaan