Niet veel nieuwsgierigen, maar wel héél veel journalisten op de Lage Vuursche

Of de Nederlandse journalistiek zich zou hebben gehouden aan het verzoek om terughoudendheid bij de ter aarde bestelling van prins Friso valt niet vast te stellen. Politie en beveiligingsmensen hebben namelijk onmogelijk  gemaakt om niet terughoudend te zijn. De toegang tot de kerk van het dorp en de begraafplaats zijn afgezet, de plaats van de begrafenis aan het oog onttrokken door manshoge schotten die ook de blik van telelenzen versperren. Maar ze zijn er wel, de telelenzen. Er zijn ook een aantal cameraploegen met straalverbindingen om het laatste nieuws te kunnen doorseinen. Maar er is geen laatste nieuws. Ook niet voor de fotografen en verslaggevers die in de Lage Vuursche wachten. Naar verluidt (want zelfs dat is niet bekend gemaakt) begint de uitvaart om 15.00 uur. Althans: de site van de Noorse koninklijke familie zegt dat de koning om 15.00 uur de begrafenis van zijn petekind bijwoont. Beelden van de begrafenis worden pas om 18.00 uur vrijgegeven. De NOS maakt de opnamen, maar de Rijksvoorlichtingsdienst beslist welke beelden worden vrijgegeven. De rest moet worden gewist. Naar verwachting krijgen de media niet meer dan een minuut aan beeldmateriaal.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  En terecht. Zit er nou werkelijk iemand op deze pijnlijke beelden te wachten?

 2. Jasper_B

  Daar hebben ze dan journalistiek voor gestudeerd. Wat een niveau…

 3. Niegol

  Jammer dat het zo moet.
  Jammer dat de familie vandaag zoveel moeite moet doen om hun (zeer begrijpelijke) verzoek op een kleine beetje waardigheid en privacy gehonoreerd te krijgen.
  Jammer dat de journalistiek vandaag niet een keertje verstek kon laten gaan zonder dat er dranghekken, schotten en beveiliging voor nodig was.

  Stakkers!

 4. André Somers

  Apart dat er wel foto’s staan op de nieussites…

 5. Har Davids

  Als Friso zich zover mogelijk van het journaille hield bij zijn leven, is er geen reden om bij zijn begrafenis te willen zijn. De familie wil het niet en kan dat ook afdwingen, waarom dan de moeite voor een foto die toch niets zegt? Tijdsverspilling dus.

 6. catchit64

  rare titel “Niet veel nieuwsgierigen, maar wel héél veel journalisten”. Is een nieuwsgierige een bepaald ras of zo?

 7. Templein

  Wat een geldverspilling. Betalen we daar nu abonnementsgeld en dergelijke voor?
  Liever geen fusies van krantenuitgevers. Beter zou samenwerking zijn, waarbij drie journalisten een aantal kranten van dezelfde foto’s voorzien. Dan kunnen de kranten of media op redacties of in de studios er duidingen bij geven.

Reacties niet toegestaan