De perfecte burger

Ja, we kennen ze allemaal, de liefhebbers van de Franse of Toscaanse keuken. Tjonge jonge, wat kunnen die lui koken – of op z’n minst práten over koken.
Gek eigenlijk dat ze, als je hun kinderen moet geloven, toch nog best vaak bij McDonald’s zitten, de smulpapen. Misschien is het toch moeilijker dan men wil erkennen om de hamburgerketen steevast links te laten liggen.
Ook de thuiskomst van vakantie is in die zin veelzeggend. Vlak na de grens, bij Venlo of bij Breda, zitten de hamburgertenten altijd afgeladen vol. Het buitenland was prachtig, maar godzijdank zijn we weer thuis en hoe kan dat beter worden gevierd dan vanachter een Big Whopper?
In Amerika zijn ze allang de schaamte voorbij en The New York Times presenteert vandaag het recept voor de perfecte burger. Talloze chefs (30!) hebben zich daar inmiddels gebogen over de vraag hoe de allerbeste burger kan worden gefabriceerd.
Doe er uw voordeel mee.

Bron(nen):   The New York Times