Terrorist Samir A. komt in september vrij

Samir Azzouz, die voor terrorisme is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf, komt op 6 september vrij. De rechtbank in Rotterdam ziet geen reden om de voorlopige vrijlating met een jaar uit te stellen, zoals het Openbaar Ministerie (OM) wilde.

Op 1 december 2006 werd Azzouz onder grote media belangstelling veroordeeld voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Hij kreeg hiervoor in hoger beroep een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd.

Het OM heeft Azzouz nooit kunnen vervolgen voor zijn lidmaatschap van de Hofstadgroep. Wel behoorde hij volgens de rechtbank tot de Hofstadgroep en bezocht hij de huiskamerbijeenkomsten bij Mohammed Bouyeri.

Azzouz is op zestienjarige leeftijd getrouwd volgens het islamitisch recht met, de toen 22-jarige, Abida Kabbaj (Domburg). Zij hebben samen twee kinderen.

Volgende week heeft Azzouz twee derde van zijn straf erop zitten. Het is in Nederland gebruikelijk om gevangenen onder voorwaarden vrij te laten als zij twee derde van hun straf volbracht hebben. Het OM vindt dat A. niet aan de eisen voor voorwaardelijke invrijheidstelling voldoet, vooral omdat hij nog steeds radicaalislamitische overtuigingen heeft.