Verzekering opgelicht? De gevangenis in

Twee jonge Britse vrouwen zijn in Brazilie opgepakt voor verzekeringsfraude. En in de gevangenis gegooid.
Shanti Andrews en Rebecca Turner deden vorige week in Rio de Janeiro aangifte van diefstal van hun bagage. Tijdens een busreis door het land zouden ze zijn bestolen. Ze waren voor meer dan 1.000 euro spullen kwijtgeraakt (computer, camera, etc).
Het wekte enige argwaan dat de vrouwen pas 3 dagen na de gebeurtenissen bij de politiek aangifte kwamen doen. Daarom gingen agenten met de meiden mee naar hun hotel en vroegen daar of ze hun lockers wilden openen. En daar lagen de als gestolen opgegeven spullen.
Een rechter beval vervolgens dat ze naar de gevangenis moesten. Waarop ze zijn afgevoerd naar het Bangu-complex, de grootste gevangenis van Rio. Voor deze vorm van fraude vrieert de straf in Brazilie van 1 tot 5 jaar cel.
Inmiddels heeft hun advocaat bereikt dat ze vrijkomen. Hij gooide het allemaal op een misverstand; de dames waren wel bestolen, maar van veel minder dan de politie dacht. Aha.
Saillant detail: beide Britse dames waren op wereldreis, nadat ze onlangs aan de Sussex University hun studie rechten hadden afgerond.

Bron(nen):   The Daily Telegraph