Rotterdammers tegen Ajaxstraat

'Wij vinden het niet oké om een Ajaxstraat in Rotterdam te hebben. Wij verzoeken de straatnamencommissie deze naam te wijzigen,' schrijft Astrid den Hartog, Feyenoord-supporter, in een petitie. Ze zegt voor Rotterdammers, Feyenoord-supporters en mensen met een hart voor 010 te spreken. Ze woont zelf niet in de straat. Een bewoner van de Ajaxstraat zegt geen bezwaar te hebben tegen de straat. Hij ligt dan ook in een wijk met Griekse helden. Maar "een Ajaxstraat hoort niet thuis in Rotterdam," aldus Astrid. Inmiddels ondertekenden al 809 mensen de petitie. Ze verzoeken daarmee de gemeentelijke straatnamencommissie om de naam te wijzigen. In Amsterdam is er geen Ajaxstraat. Wel heeft Eindhoven een Ajaxlaan. PSV-supporters plakten er vorig jaar bij wijze van grap een PSV-sticker op. Utrecht heeft een Ajaxdreef. Verder is er de Spartastraat in Zoetermeer, de Spartalaan in Hengelo, de Excelsiorstraat in Venlo, de Graafschapstraat in Amsterdam, de Willem II-singel in Roermond, de Telstarlaan in Oisterwijk, en de Heraclesstraat in Tilburg-Noord.    

Bron(nen):   NRC  AD    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Nogal zielig dit soort mensen. Waar stopt het als je dit nog serieus gaat nemen als
  overheid?
  Straks gaan ze bijvoorbeeld van Wakker Dier nog klagen over straatnamen met dieren erin..

 2. drsdre

  Waarom noemen ze de Speer-straat in de Stadionbuurt 020 niet Ajax-straat?
  En dan maken we van de Ajax-straat in 010 de Coen Moulijn-baan.

 3. Har Davids

  Ik woon in Rotterdam en heb, op mijn manier, hart voor de stad. De Ajaxstraat hoort in de buurt van mythologische Grieken en wie daar een probleem mee heeft, moet gauw een hobby gaan zoeken. Van mij mogen alle straatnamen waarmee de Oranje familie geëerd wordt, veranderd worden, maar voorlopig heb ik belangrijker zaken aan mijn hoofd dan hiervoor een petitie starten.

 4. Robin

  Voetbal en nadenken , altijd lastig.

 5. meesan

  Die straat heet al minstens 50 jaar zo. Beetje late actie van mevrouw Den Hartog. De straat is overigens makkelijk herkenbaar in de wijk, er hangen opvallend veel Feyenoordvlaggen.

 6. Leo

  Voor wie wil weten waar mevr. Astrid den Hartog woont;
  De Garnalenhersensstraat.

Reacties niet toegestaan