In gezelschap doen we graag alsof we slim zijn: slim zijn was nooit eerder zo sexy.

Samenleving
vrijdag, 06 september 2013 om 17:24
welingelichtekringen header 1
80 procent van de mensen doet zich in sociale situaties slimmer voor dan ze daadwerkelijk zijn. En dat is niet zo gek, want slim zijn was nooit eerder zo sexy. Waarover liegen mensen om slim over te komen? Hieronder de top 10.
  1. Ruim 60 procent van de mensen zegt allerlei interessante boeken te hebben gelezen. Vooral 1984 en Oorlog en Vrede zijn vaker besproken dan gelezen. Met name vrouwen vergeten soms dat ze alleen de film hebben gezien.
  2. Meer dan de helft verandert het uiterlijk om er intelligenter uit te zien. Het vaakst verven mensen hun haar of dragen een bril, die ze eigenlijk niet nodig hebben.
  3. Bijna een vijfde zoekt quotes op van interessante personen en vertelt die quasi-wijsgerig op een feestje.
  4. Een kleiner deel overdrijft academische prestaties. Doctor of zelfs professor? Het had er zeker in gezeten met die summa cum laude master en briljante scriptie.
  5. Sommigen beweren een vreemde taal vloeiend te spreken. Spaans, Frans, Italiaans én een aardig mondje Chinees? Deze mensen draaien er hun hand niet voor om.
  6. Anderen maken hun baan mooier dan hij is. Vooral mannen doen zich het liefst voor als directeur of toch tenminste manager.
  7. Weer een deel hangt graag de wijnkenner uit. Deze connaisseurs ruiken, walsen, draaien en nippen...en dan blijkt het toch een slobberwijntje te zijn.
  8. Een kleine groep mensen vindt populaire films altijd stom. Te commercieel, te mainstream of gewoon flauw, maar stiekem hebben ze ze allemaal gezien.
  9. Ook zijn er mensen die actualiteiten re-tweeten op Twitter. Zo doen ze alsof ze enorm op de hoogte zijn, terwijl ze ondertussen domme dierenfilmpjes op Youtube kijken.
  10. Tenslotte doen sommigen voor een etentje onderzoek naar interessante gespreksonderwerpen. Klimaatverandering, het Midden-Oosten of Afrika? Hen maak je niets wijs.
Bron(nen): Daily Mail