Paris in August

Wat The New York Times schrijft is waar: in augustus moet je in Parijs zijn.
Afgelopen zaterdag was een jour noir op de Franse snelwegen, omdat Parijs met vakantie ging. Talloos veel mensen trokken weg, maar er bleven er heus nog wel een stel over. Op sommige plekken ziet de stad er nu uit zoals het was toen er ietsjes minder auto;s waren, zeg 30 jaar geleden.
Sommige winkels en menig restaurant hebben de rolluiken laten zakken, maar wat geeft het? Een metropool is niet zomaar ontvolkt.
Juist het feit dat veel van die opgefokte Parijzenaars zijn vertrokken, is een zegen. En het lijkt wel of degenen die moesten achterblijven een beetje tot rust zijn gekomen, ook al doen ze hun dagelijkse werk.
Eigenlijk hoef je maar heel weing te doen om deze weken aangename tijden te beleven in de Franse hoofdstad.
Mijdt de al te toeristische stadsdelen. Neem de tijd voor de beste restaurants die goede eetgidsen u kunnen  wijzen. Geniet van de prachtige parken die de stad kent. Ga overdag naar de bioscoop, keus te over in het 6e arrondissement.
Vergeet niet dat het nog steeds opruiming is en dat u goede zaken kunt doen als u echt mooie kleding en exquise schoeisel zoekt. En last but not least: je hebt Paris Plage, voor het 7e opeenvolgende jaar.
1.800 ton zand is er op de Seine-oever in hartje stad gekieperd, er staan palmbomen, fonteinen en ligstoelen. Hier wordt het strandleven geimiteerd door veelal mooie mensen die net doen of ze aan zee zijn. Nee, er is geen goede reden om deze maand niet in Parijs te zitten.

Bron(nen):   The New York Times