Vader doodt Jasper (10), Marijn (10) en Seth (2) en zichzelf. ‘We hebben nu eindelijk rust’.

Op een bungalowpark in het Drentse dorp Schoonloo zijn de lichamen gevonden van een man en drie kinderen, Jasper, Marijn en Seth. De vader, Bernd K.B, doodde zijn kinderen, waarvan de leeftijden nog niet door de politie bekend zijn gemaakt,  en zichzelf omdat hij het leven niet meer aankon vanwege de moeizame scheiding en vanwege zakelijke problemen. De vader had de drie kinderen bij twee vrouwen. Met beide was de relatie verbroken. K.B. was erg depressief. Een  aantal mensen heeft vanochtend een mail gekregen waarin een man aankondigt zichzelf en zijn drie zoontjes om het leven te brengen. De brief is verstuurd aan alle mensen die zijn aangesloten bij een website over scholen die de man runde. Via de site wordt schoolinformatie verspreid aan ouders. Boven de brief staat "Schoonloo 8 september 2013". Hij is een ochtend later via automatische verzending verstuurd. De man schrijft dat hij zijn zakelijke en relationele problemen niet langer aankon.  In de brief staat dat een slepende scheidingskwestie de reden is voor de zelfdoding en drievoudige moord.   'Er is veel kapot gemaakt. Het heeft bakken met geld gekost', schrijft de vader in de brief. Naast privéproblemen waren er ook zakelijke. Zijn bedrijf, de website Mijnschoolinfo, was in financiële problemen geraakt. K.B. praat over het 'meenemen van de kinderen' en sluit zijn brief af met de tekst: ' we hebben nu eindelijk rust'. In de brief schrijft Bernd ook: " We hebben nog een heerlijk weekend gehad met zijn vieren. Heerlijk geknuffeld en plezier gehad!" Volgens het Dagblad van het Noorden is een betrokkene maandagmorgen na het lezen van de brief spoorslags naar het vakantiehuisje gereden. Daar ontdekte deze persoon het drama, belde de politie en heeft nog tevergeefs geprobeerde de kinderen te reanimeren. De man was niet op vakantie in het park, maar woonde daar al enige tijd.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Zeer triest dit, heel verdrietig. Gun je kinderen een eigen leven. Zo egoïstisch dit.

 2. Prikker

  Gruwelijk… maar waarom die kinderen meenemen… en waarom die mail… onbegrijpelijk.

 3. catchit64

  Heel erg triest en een groot drama voor iedereen die hierbij betrokken is.

  Maar het zou de media sieren om wat meer privacy in acht te nemen. Het noemen van de website van die meneer brengt je met één klik op zijn linkedin profiel inclusief foto en verdere gegevens.
  Wat meer afstand lijkt me op zijn plaats in dit soort gevallen.

  • Captain Caveman

   Het vermelden van die website door de media is inderdaad 1 ding,
   maar het daadwerkelijk er naar gaan kijken is een ander ding.
   Dat doe je toch echt zelf.
   Wanneer je je al aan het eerste stoort, waarom doe je dan het tweede?
   Dus ik snap jouw punt niet…

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Je hoeft er niet naar te zoeken. Wanneer je een bepaalde plugin hebt geïnstalleerd maakt je browser meteen een link van mogelijke online info in tekstberichten zodat je direct kunt doorklikken that’s it.

    (in antwoord op Captain Caveman)
 4. esmee

  Wat een afschuwelijk drama, en dat je op deze manier denkt dat het beter is je kinderen mee te kunnen nemen, om hen ook alle ellende te besparen. de onrust zat in hem, de kinderen hadden vast wel goed terecht gekomen ook al was er er alleen niet meer.
  Het ergste vindt ik voor die kinderen. Je vader beslist wel even voor jouw dat je einde is gekomen.
  Een woord afschuwelijk,.

Reacties niet toegestaan