Hoe anders Rusland is kun je zien aan deze parkeerplaats

In deze video van 45 seconden leer je een hoop over de verschillen tussen de Russische inborst en onze eigen mentaliteit. Het gaat om de wijze van parkeren op een terrein bij een supermarkt...  

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Ik ga niks zeggen… want dat zou hypocriet van me zijn….
  Trek je eigen conclusies maar.

 2. Pietje_Precies

  Nou dit is typisch Oosteuropees hoor, daar hoef je niet per se voor naar Rusland. Het is allemaal veel minder strak georganiseerd. Ook in bijv. Roemenie is autorijden een unieke ervaring. Verkeersregels zijn slechts advies, en alles wat min of meer plat of berijdbaar is wordt dan ook gebruikt om niet 10 seconden te hoeven wachten of je auto er te parkeren.
  Een heel andere mentaliteit dan in onze strak geregelde maatschappij.

  Je zou ook kunnen beweren, dat wij maar een sneu volkje zijn wat zich door een paar strepen op de weg laat dirigeren……

  • zo maar iemand

   Vandaar ook die camera’s op het dashbord in Rusland.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Peter Rokers

    Ik ga maar niet emigreren. Maar zo’n kam is wel leuk. Als je die er nou gratis bij krijgt. Ja, ik weet wat die kost. De Aldi ofzo had die ook. De rest is hier niet te betalen voor zo’n simpel figuur als ik. Rijbewijs ook niet, nee !
    (Ik mag mijn profiel niet meer veranderen en WEL reageert nergens op. Ik ben van twitter af, maar dat accepteren ze niet).

    (in antwoord op zo maar iemand)
  • kletsmajoor

   Maar wij laten ons dan weer niet zo gemakkelijk dirigeren door autoritaire politici.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 3. Peter Rokers

  Dan deed ik het veel beter tijdens mijn rijlessen. Nee, 2 keer gezakt. Geld op. Werd me te duur. Eigenlijk weet ik niet precies waarom ik gezakt was. De 2de keer een ingreepje (naar rechts) bij kleinpolderplein richting Schiedam. Aan de overkant van het CBR langs. Wel jammer. Toch een gemiste kans zonder auto. Tuurlijk kan ik rijden. Ik rij alleen al jaren niet meer op de kermis. Was veel leuker. Maar ja, ook niet meer te betalen. Een boot besturen is leuker. 😉

  • meesan

   Probeer het nog een keer Peter, het beruchte, gevreesde en gehate Kleinpolderplein is aangepast. Geen rotonde met vier verschillende voorrangsregels meer, maar gewoon een kruispunt met verkeerslichten. Moet te doen zijn.

   (in antwoord op Peter Rokers)
   • Peter Rokers

    Ik had ook goed moeten luisteren.
    Is daar vorig jaar niet een vrachtwagen of gewone auto uit de bocht gevlogen op de hoogste brug ?

    Als ik geld had had ik vast nog wel een poging gedaan.

    (in antwoord op meesan)
 4. Guest

  Schuin parkeren is ook veel handiger, omdat de deur niet zo makkelijk tegen een andere auto komt.

 5. ikookeven

  I like it!

 6. johandevri

  mmmm tsja ook in Zuid-Amerika een bekend fenomeen. Ik woon in Paraguay en hier kun je eigenlijk op elke gemeente gewoon je rijbewijs “kopen”….ja..KOPEN. U leest het goed.Voor nog geen 40 US Dollar…let wel. effe papiertje bij de doktor regelen met je bloedgroep en of je ogen en oren nog goed zijn…en hoppa…hebbie rijbewijs!!De foto is inclusief dit bedrag bij de gemeente dus die hoef je niet mee te nemen. Ik hoef uiteraard niet te vertellen dat er in Paraguay bijna 2500 verkeersdoden PER JAAR vallen (mn in de weekenden)…en dat op net 7 miljoen inwoners. Dat dan weer wel;-) Ik heb het indertijd gewoon gehaald in NL….de tweede keer. Kosste me medio jaren 80 nog een bak met geld.

 7. johandevri

  trouwens er staan daar best veel strakke bakken op die parking!!

Reacties niet toegestaan