Jaloers op een gescheiden vriendin

Mooie column van Jo Craven in The Times.
Ze heeft een vriendin, Cathy,  aan de telefoon die onlangs is gescheiden. Dat betekende veel misère, maar moet je haar nu eens horen, ze heeft een nieuwe vriend. De vriendin komt woorden te kort om uit te leggen hoe geweldig deze nieuwe vrijer wel niet is.
Ai, dat is pijnlijk, Craven merkt dat ze jaloers wordt. Zelf is ze naar eigen zeggen gelukkig getrouwd, alleen, haar huwelijk is al 12 jaar oud. En toch een tikkeltje sleets geworden. Terwijl haar vriendin Cathy de indruk wekt dat zo’n 2e verhouding, op latere leeftijd aangegaan,  stukken beter is dan het eerste huwelijk. Alles is beter doordacht, en beide partners zijn verstandiger dan toen ze nog jong waren.
Wie plotsklaps met een ander in zee gaat, wekt de indruk dat alles opnieuw begint, terwijl de omstanders gewoon doorgaan met hun oude leven.
Jaoezie is een lelijk gevoel en gelukkig zijn er manieren om daar vanaf te komen. Bijvoorbeeld door te denken aan de nieuwe romance van Cathy als het nieuwe er vanaf is. Want er komt een moment dat haar nieuwe vriend niet meer de hele dag door sms’t dat hij van haar houdt. Alsof huwelijk en romantiek niet tegen de tijd bestand zijn.

Bron(nen):   The Times