Nederlanders vinden naar de WC gaan belangrijker dan seks

In de VS gaat het verhaal dat Nederlanders liever op de WC zitten dan dat ze omgaan met vrienden of seks hebben. Vreemd, vinden ze dat. Het bericht heeft nationwide aandacht gekregen omdat het hoog kwam op de hitlijst van Digg, een sociaal netwerk waarin je kunt stemmen voor je persoonlijke nieuwsvoorkeuren.
Het bericht over de Nederlander en zijn liefde voor het toilet kwam hoog via de serieuze populair wetenschappelijke site Livescience. Die bleek het op zijn beurt weer te hebben van Earthtimes.
Earthtimes vertelt nog wat meer details en laat voorts weten dat de bron het Nederlandse ANP is, het officiele Nederlandse persbureau, op basis van een gewichtig onderzoek.
Maar bij het ANP heeft Welingelichte Kringen het bericht dan weer niet terug gevonden. Wel in het AD. Dat meldt dat het tijdschrift Quest een onderzoekje liet doen. "Nederlanders zouden het meest genieten van een toiletbezoek. Daarna volgt een goed gesprek als een gelukzalig moment en op een derde plaats staat de natuur waar mensen vol van kunnen raken. Pas op een vierde plaats komt seks, zo blijkt uit de enquête. De vraag was ’waar we het meest van genieten’. Daarop vulde 88 procent van de ondervraagden het toiletbezoek in en 82 procent seks. Van de ondervraagden meenden wel 21 procent verslaafd te kunnen raken aan seks," aldus het AD.
Zo komen dus wel de praatjes de wereld in.

Bron(nen):   Livescience  Earthtimes