Wat deed jij 12 jaar geleden in de middag?

911_5 911_49-11_1 tumblr_lrc4g1OHbx1r0xvxvo1_500

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. meesan

  Toen keken mijn toen nog kleine dochtertjes naar Pokémon op de televisie en had ik van dit hele drama geen weet.

 2. RhodBerth

  Ik was aan’t werk bij m’n opdrachtgever in Woerden. Ben daarna op m’n autoradio naar het nieuws gaan luisteren, en vroeg naar huis.

 3. kletsmajoor

  Ik was aan het werk totdat een collega met grote paniekerige ogen mijn kamer binnenstapte…

 4. Dead Silence

  Toen was ik in de VS en het hele land lag plat die dag. Ik was onderweg naar mijn werk en luisterde altijd naar een keet-kanaal op de radio. Die lui waren zo aan het janken dat ik erom moest lachen. Eenmaal op mijn werk aangekomen zag ik iedereen in de kantine tv kijken en aanschouwde de beelden. Daarna kwam de uber-alles Amerikaanse propaganda op gang om de hele wereld een lesje te leren. Ik moet bekennen dat dat me zo ging irriteren dat ik bijna en net-goed gevoel kreeg. Op enkele na, hebben die lui echt een verkeerd wereldbeeld.

 5. Captain Caveman

  Los van het feit dat het diep triest is dat hierbij vele onschuldigen het leven hebben gelaten en dat het een terrorische aanslag was, wordt het de wereld wel tot treurens toe door de strot geduwd dat het toch wel de Amerikanen is overkomen

 6. Peter

  Ik was net thuis van mijn werk.

 7. catchit64

  Ik werkte bij een nieuwszender in New York als regisseur. Heb 72 uur zonder slaap doorgewerkt. Nou ja, een paar hazenslaapjes maar echt tot rust kwam ik pas na maanden. Erg indrukwekkend maar heb toen pas echt de mentaliteit van de Amerikanen leren kennen.

 8. KOKUSMAKREEL

  Ik was student, en net 1 secondee wakker… Zag het tweede vliegtuig live in het WTC knallen!
  Snel jointjes en pils halen en de hele dag in mijn onderbroek voor de pit gezeten!

 9. Robin

  Ik was net thuis, vrij van werk en zag het allemaal “live” gebeuren.

 10. Ger

  Ik was op vakantie in een gehuurd huisje in Bretagne en zag het daar op televisie gebeuren. Afschuwelijk!!!
  Ger

 11. jeewee

  Ik was met een collega net in de auto gestapt. Vlak na het nieuws van 15.00 uur ( het nieuws hadden we net gemist ) keek ik op de display van de radio waar om de zoveel minuten ook altijd de stand van de AEX-index voorbij kwam. Eerder op de dag was de beurs vrij onbeweeglijk ( in beurstermen lage volatiliteit, call- en putopties op de index verliezen op de tijdswaarde ).
  De koers kwam weer voorbij in de display, ik keek en ik keek nog eens goed: ineens veel lager dan tien minuten daarvoor. Niet een beetje lager maar onwaarschijnlijk veel….Ik riep tegen mijn collega: kijk die koers van de beurs man. Hij: ja, wat dan? Ik zei: niet normaal joh, op deze tijd van de dag géén cijfers van de industrie uit Duitsland, geen kans op cijfers van tegenvallende cijfers over de werkgelegenheid in de Ver. St. enz. Er moet ergens iets heel raars aan de hand zijn.
  Minuten later hoorden we op de radio van de ramp.

 12. ikookeven

  Ik stond op het vliegveld in Vietnam….. liep wat rond en zag op de tv schermen het ongelooflijke nieuws.

 13. Karel Kritisch

  Ik kreeg een sms net terug van de schietbaan. Ik was op oefening in Duitsland samen met Duitse en Britse eenheden. We wisten toen dat er oorlogen aan zouden komen. En die kwamen er…

  • Calhoun84

   Deze dag was mijn eerste in het groene pak. We kwamen net op de kazerne in Assen na de eerste groene dag van het oriëntatiejaar. Het was vrij snel duidelijke dat deze aanslag bepalend zou zijn voor onze dienstperiode.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
 14. Pietje_Precies

  ik was aan het werk. Wat een surrealistische sfeer hing er bij ons in het gebouw toen het nieuws doorkwam en we allemaal op internet naar de beelden keken.

 15. addicoco

  Kwam eerst van de crematie van een neef die aan kanker was overleden en ging daarna met mijn ex naar een ander huis voor haar kijken, na het 2e huis hoorde ik het nieuws op de radio in de auto en wist eigenlijk direct dat het geen ongeluk was.

 16. Sapere Aude

  Deze dag was ik met mijn ernstig zieke vader in het ziekenhuis om testen te laten uitvoeren. Later zag ik de krantenkoppen met ‘WAR’. Gedachten: Wat hier is gebeurd is verschrikkelijk. Maar: Is men nu helemaal gek geworden? Een aanslag door onbekenden is toch geen aanleiding tot een oorlogsverklaring? En ook al denkt men te weten wie de daders zijn, welk land is dan het doelwit? Eerst vaststellen waarom, wat, wie etc. Denken voor er iets gedaan gaat worden. Op deze vragen zijn toen geen goed gefundeerde conclusies gevolgd. Tot op de dag van vandaag heeft het geleid tot een strijd die, per definitie, tot geen afdoend antwoord heeft kunnen leiden.

Reacties niet toegestaan