Burkini’s aan s.v.p.

Nog maar enkele dagen geleden meldde Welingelichte Kringen (zie tweede link) hoe een argeloze moslima in Frankrijk, nabij Parijs, een zwemverbod kreeg omdat ze in burkini te water wilde gaan. Waarmee nog eens was aangetoond dat Frankrijk weinig moet hebben van afwijkende zeden. Een beetje inschikken met meer dan 5 miljoen moslims, ho maar. 
Opnieuw blijkt nu dat de Britse beschaving oneindig veel fijnzinniger is en dat de gastvrijheid in Groot-Brittannië jegens vreemdelingen stukken groter is.
Want wat lezen we in The Sunday Telegraph?
Op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is het verboden in gewone westerse zwemkledij in het zwembad te komen. En wordt de zwemmer (v) geacht geheel bedekt in het bassin af te dalen, van haar nek tot haar enkels, zodat mannen niet op onzedige gedachten komen. Nou ja, bij wijze van spreken dan, want als de vrouwen zwemmen, is er in de verste verte geen man te bekennen.
Steeds vaker zijn dit in Britse zwembaden op speciale tijden de gangbare regels. Gelukkig wordt dit dan per website bekend gemaakt, zodat dames die in hun piepkleine bikini willen komen, bij voorbaat duidelijk is dat hen de toegang zal worden geweigerd.
In zwembaden in Londen, Glasgow en elders gaat het nu zo en natuurlijk heb je mensen die hierbij hun wenkbrauwen optrekken, van die ouderwetse zeurpieten die niet met hun tijd meegaan.
Maar gelukkig is hun invloed klein. En zijn er in Groot-Brittannië ook steeds meer scholen waar op deze manier (gescheiden) wordt gezwommen.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph  Welingelichte Kringen