Strippers

The Chippendales zijn terug in Europa en net als tijdens eerdere tournee’s zullen de vrouwen vast weer toestromen. Clubs waar vrouwen uit de kleren gaan, had je altijd al en Tania Gold van The Guardian ging op stap voor een vergelijkend onderzoek. Met de vraag of mannen en vrouwen hetzelfde zoeken in een striptent.
In Edinburgh waar The Chippendales optreden, is de zaal bomvol met vrouwen. Ze zijn groepsgewijs gekomen, niemand zit alleen. Dichtbij al die naakte mannen is spannend, maar niet op je eentje. De vrouwen schreeuwen het uit en lijken opgewonden. En gedragen zich geheel tegengesteld aan hoe vrouwen geacht worden zich te gedragen als ze een man willen.
Als de dansers zich onder het publiek begeven, houdt iedereen zich gedeist. Je kunt ze aanraken, je kunt met ze tongzoenen, maar dat gebeurt niet. Tania Gold is er van overtuigd dat hier niet 1 vrouw is die seks met de Chippendales zou willen. Volgens haar moet je dit met Disneyland vergelijken, een plek waar je naar attracties kijkt en waar het woord seks gewoon niet bestaat.
In de Londense Spearmint Rhino Club zit je onder de grond en zijn er geen ramen. Mannen zitten hier alleen en kijken naar een naakte  dansende vrouw. Verderop zitten vrouwen te wachten, die tegen betaling een privé-dansshow voor een klant geven.
De sfeer is hier een stuk minder uitgelaten. De vrouwen zijn er op uit mannen een extra bedrag te laten betalen en doen daartoe erg hun best. En mannen kunnen hier met hun portemonnee veel, eigenlijk alles gedaan krijgen.
Nee, een uitgelaten boel is het niet in die Londense kelder en dat zou wel eens met de mannelijke wellust te maken kunnen hebben. Mannen zijn banale wezens, reden voor de verslaggeefster van The Guardian om te spreken an ‘a dark part of human sexuality.’

Bron(nen):   The Guardian