‘Siberische Mowgli’ kortstondig in contact met maatschappij

Een echte Mowgli, maar dan een Siberische, verliet onlangs de uitgestrekte bossen van de taiga om een stadje te bezoeken. Zijn korte bezoek zou samenhangen met het feit dat zijn ouders, met wie hij sinds 16 jaar in kluizenaarschap leeft, hem eerder dit jaar verlieten. Hij zou opzien tegen de aankomende winter die het kwik tot -67 kan doen dalen. Waarom de ouders (eventueel tijdelijk) zijn vertrokken is niet bekend. Inmiddels is Odzhan, zoals de jongen heet, weer terug naar zijn hut. Odzhan spreekt Engels, zij het langzaam. Verder werd er geconstateerd dat hij er goed en gezond uitzag. Omdat hij geen paspoort of geboortecertificaat heeft, is het onduidelijk hoe oud hij precies is - geschat wordt tussen de 16 en 20 jaar. Zijn ouders zouden hem als kleine jongen hebben meegenomen naar een 'modderhutje' toen zij zich onttrokken aan de maatschappij. Hij ging niet naar de crèche of naar school. Dat hij een goed woordje Engels spreekt komt omdat zijn hoogopgeleide ouders, muzikant en kunstenaar, hun zoon met behulp van een woordenboek de taal hebben geleerd. Odzhan deed voor zijn vertrek een paar uitspraken; "We hebben het goed. We leven hier in onze realiteit, en het is een goede realiteit. Ik ben hier gelukkig." Af en toe had de familie contact met jagers die langs hun hut kwamen. Ook verkocht de vader sporadisch champignons. De jongen wil geen contact met mensen na zijn terugkeer naar de taiga. Toch heeft hij wel een wens; "om echt goed Engels te leren van iemand die het goed kan."

Bron(nen):   Siberian Times      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Captain Caveman

    Lijkt een beetje op het verhaal van die “bosjongen Ray” die in Duitsland ineens opdook en later een Nederlander, Robin van Helsum, bleek die alles had verzonnen.
    Vreemd dat deze Odzhan de wens heeft om goed Engels te leren, terwijl hij aangeeft geen contact meer met mensen te willen….

Reacties niet toegestaan