Door Jansen Steur belandde ook een Duitse vrouw in een rolstoel

De  oud-neuroloog Jansen Steur heeft óók fouten gemaakt in Duitsland. Dat gebeurde twee jaar nadat het Openbaar Ministerie aankondigde hem te zullen vervolgen voor tientallen foutieve diagnoses in Nederland. Dat bericht RTV Oost
Tot nu toe ontkennen Duitse ziekenhuizen waar hij heeft gewerkt, dat Jansen fouten heeft gemaakt. Uit een onderzoek in opdracht van Duitse rechters, blijkt dat Jansen Steur zoveel fouten gemaakt heeft, dat een 78-jarige vrouw een dwarslaesie opliep en definitief in een rolstoel belandde. Haar gezondheid ging daarna zo snel achteruit dat zij eerder dit jaar overleed. De omstreden arts nam zonder indicatie een ruggenmergpunctie en hij vervalste papieren om de punctie te kunnen uitvoeren, zo meldt de rapportage uitgevoerd door neurologen. Jansen wachtte te lang met ingrijpen na complicaties en er was geen toezicht op de arts. Het onderzoek bevestigt de vermoedens van de familie. Nabestaanden van de vrouw hebben het ziekenhuis aangeklaagd. In november begint het Nederlandse strafproces tegen de oud-neuroloog van het MST voor de rechtbank in Almelo.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Deze man is niets minder dan een ordinaire misdadiger en dient ook minimaal zo behandeld te worden.
  Maar daar moet het niet bij ophouden.
  Het zijn toch ook weer de instanties, toezichthouders en commissies die juist dit soort dingen moeten voorkomen en moeten screenen die weer eens falen.
  Deze mensen zijn net zo goed verantwoordelijk en dienen ook ter verantwoording geroepen te worden.
  Het is gewoon te makkelijk voor die mensen om overal onderuit te komen en voort te zetten waar ze al eerder mee gefaald hebben.

  • marianne martens

   inderdaad, ze komen overal mee weg in het doorzichtige web van onbenoembare
   afhankelijkheden en angsten.Het heeft met oorlogsgeweld in de hoofden te maken om een patient/klant/ afhankelijke naar een “rolstoel” te behandelen. Inderdaad is vaak het “geestelijk” wrak, al jarenlang bij instanties bekend en passen de methode ” laissez faire” toe,doorsudderen en doorsudderen.

   (in antwoord op Captain Caveman)
  • zo maar iemand

   Mee eens. Vooral het gedeelte over de toezichthouders. Wat een incapabel old-boys-network is het toch. Bah!

   (in antwoord op Captain Caveman)

Reacties niet toegestaan