Pleidooi voor koeien zonder gevoel

Een koe die geen pijn meer kan voelen, zou dat een goed idee zijn? Op muizen is genetische manipulatie met dat doel al uitgeprobeerd en het werkt bijna. In de toekomst zal het ongetwijfeld lukken dieren ongevoelig te maken voor pijn.
Dierenliefhebbers zullen spontaan ‘nee’ zeggen, verwacht The Daily Telegraph. Maar vraagt professor Adam Shriver van de Washington University in St Louis zich af: als we vlees willen blijven eten, is het misschien juist ethisch om te zorgen dat dat vlees tijdens het leven geen pijn had.
Shriver houdt zich bezig met ethiek rond dieren en meent dat we moeten nadenken wat ethischer is: doorgaan met de fabrieksmatige wijze van vleesproductie, met kwalijke gevolgen voor dieren, of zorgen dat de dieren er niet te veel van merken.
Dat is dus juist een pleidooi op morele gronden voor het genetisch bewerking van koeien, varkens en kippen om hen ongevoelig te maken. Dan hoeven vleeseters zich niet schuldig te voelen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph