Tien vreselijke feitjes over vliegen

Samenleving
donderdag, 26 september 2013 om 12:46
welingelichtekringen header 1
  1. 80 procent van de vliegtuigongelukken gebeurt in de eerste drie minuten of in de laatste acht minuten van een vlucht.
  2. Tussen de 43 en 54 procent van de piloten heeft toegegeven wel eens in slaap te zijn gevallen tijdens het vliegen. Een derde daarvan ontdekte bij het wakker worden dat de co-piloot ook sliep.
  3. Het is gevaarlijk om je kind op schoot te nemen tijdens de vlucht. Je bent niet sterk genoeg om je kind te beschermen bij heftige turbulentie of een crash.
  4. Waarschijnlijk wordt turbulentie langzaam erger. Door meer CO2 in de lucht zal halverwege deze eeuw het aantal keren matige tot extreme turbulentie zijn toegenomen met 10 tot 40 procent.
  5. Vliegtuigen zijn smerig. Ze worden slecht schoongemaakt. Dekentjes worden maar eens in de vijf tot soms dertig dagen gewassen. Op 60 procent van de tafeltjes zit de MRSA-bacterie.
  6. Piloten worden slecht betaald. Zeker gezien de studieschuld die ze nog moeten aflossen. Ze krijgen ook alleen betaald voor de tijd die ze echt vliegen dus niet voor voorbereiding of wachttijd.
  7. Vliegtuigmaatschappijen besparen meer dan toegestaan op brandstof. Met name Ryanair heeft er een handje van.
  8. Je hebt maar negentig seconden om uit een brandend vliegtuig te komen. Zo snel kan een brand zich door het hele vliegtuig verspreiden.
  9. Als je niet binnen vijf rijen van een uitgang zit, heb je een stuk kleinere kans om een crash te overleven.
  10. Turbulentie is de hoofdoorzaak van niet dodelijke ongelukken in een vliegtuig. Meestal gebeuren de ongelukken, omdat passagiers geen veiligheidsriem dragen.
Bron(nen): Huffington Post