Wees milieubewust! Gebruik condooms!

U heeft al een hybride-auto, spaarlampen en zonnepanelen. Wat kunt u nog meer doen om onze aardbol te redden? Probeer eens condooms! Veel goedkoper dan windmolens.
Twee nieuwe studie waarover The Washington Post bericht, herinneren ons eraan dat iedere nieuw mensenleven een enorme belasting voor het milieu oplevert. Nieuw is dat de studies ook berekenen hoe hoog de milieubelasting is die een baby oplevert. Voor een Amerikaans kind wordt dat geschat op 1.644 ton CO2.
Helaas bestaat er een ‘irrationeel taboe’ op het praten over de meest efficiënte manier van milieubescherming, zo zegt de voorman van de Optimum Population Trust, een Britse club die een van de studies heeft gefinancierd. "Over geboortebeperking wordt nooit gesproken, en dat is ontzettend slecht voor onze planeet."
Een condoom levert in de VS trouwens veel meer milieuwinst op dan in bijvoorbeeld China, waar een nieuw kind in zijn hele leven slechts eenvijfde aan broeikasgassen de lucht instuurt.
Als de komende veertig jaar 220 miljard dollar wordt geïnvesteerd in geboortebeperking moet dat volgens een van de twee studies kunnen resulteren in een half miljard minder nieuwe baby’s en een besparing van 34 miljard ton CO2. De kosten daarvan bedragen per bespaarde ton CO2 zo’n 7 dollar (gemeten in 2020), en dat is veel goedkoper dan zonne-energie (51 dollar per bespaarde ton) of windenergie (24 dollar per bespaarde ton).
Plus: Ook The New York Times prijst het gebruik van condooms nu aan. Zie de tweede link.

Bron(nen):   The Washington Post  The New York Times