Nieuwe aanwijzingen in zaak tegen Joris Demmink

Joris Demmink  voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie  houdt al jaren vol dat hij in de jaren negentig geen jongens in Turkije kan hebben verkracht, omdat hij in 1987 voor het laatst in dat land was. Het is nu de vraag of dat waar is. Justitie heeft een brief ontvangen van het Turkse OM waarin staat dat Demmink in 1996 Turkije is 'ingereisd'. Dat schrijft het AD vanochtend. Vorig jaar besloot het OM nog na een oriënterend feitenonderzoek dat er onvoldoende bewijs was om Demmink te vervolgen. Toen was echter de informatie uit de brief niet bekend, laat justitie aan de krant weten. Het OM gaat contact opnemen met de Turkse autoriteiten. De advocaat van Demmink, Harro Knijff, herhaalt in het AD dat zijn cliënt in de jaren negentig niet in Turkije is geweest. Geregeld duiken er misbruikverhalen op over Joris Demmink, tot voor kort een van de machtigste ambtenaren in Den Haag. Hoewel alle opeenvolgende ministers de beschuldigingen als onzin afdoen zijn de geruchten hardnekkig. Als inderdaad zou blijken dat Demmink, in tegenstelling tot wat hij altijd heeft beweerd, in de jaren negentig in Turkije was, dan is dat de eerste harde aanwijzing dat hij iets te verbergen heeft  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Doedens

  Demmink wist dingen over ons koningshuis waar de honden geen brood van lusten, vandaar dat hij lange tijd de hand boven het hoofd werd gehouden (wordt gehouden)

  • Jannie Ooms

   Ah, u bent een insider, denk ik. Anders zou u dat niet zo schrijven. Maar hou ons toch niet in spanning. Vertel eens wat meer over dat wat Demmink allemaal wist over het koningshuis?

   (in antwoord op Peter Doedens)
  • Peter Doedens

   Het zou goed kunnen zijn dat de verhalen over een oudere zus van Beatrix, en dus de echte erfgename van de troon, waar zijn. In dat geval is het hele huidige koningshuis de laatste decennia en ook nu niet legaal.

   Demmink heeft mogelijk de bewijzen hiervan. Ik ga er geen boek over schrijven, het kan ook een ander donker verhaal zijn. Het blijft vreemd dat een pedofiel waartegen zo ontzettend veel bewijzen zijn voor vele jaren de hand boven het hoofd wordt gehouden blijkbaar.
   Voor meer informatie zie
   http://elisabethleroi.yolasite.com/

   (in antwoord op Peter Doedens)
 2. Anna

  Ongelooflijk , te bizar voor woorden dat dit mannetje al jaren de hand boven het hoofd wordt gehouden door de yuppies en bobo’s in dit bananenland . Dit moet een enorme beerput zijn , ben benieuwd of de waarheid naar boven zal komen , betwijfel het , want dan gaan er vele bekende namen naar boven komen drijven , dat zal voor velen verbijsterend zijn . Ik volg dit al jaren , klasse justitie ? Jazeker en niet zo’n beetje ook .

  • MoMeta

   Als hij valt, dan ontstaat er een domino-effect. Dus ik verwacht, zelfs met een veroordeling, geen gevangenisstraf en een royaal bedrag om zijn “zwijgen” af te kopen.

   (in antwoord op Anna)
 3. rosem

  Wat is eigenlijk de achtergrond van advocaat Harro Knijf, als zo’n man bewust liegt wordt ook hij dan vervolgt of mag een advocaat onwaarheden vertellen want dat wordt het als de brief uit Turkije exacte waarheid bevat.

 4. Janneke

  Voor meer info over de Demmink zaak: http://debestaansoorsprongregeert.nl/

Reacties niet toegestaan