Gebeurt er nog iets in de slaapkamer als je eenmaal kinderen hebt?

The Times buigt zich opnieuw over de vraag (eerste link) hoe fataal het krijgen van kinderen is voor een levendige seksuele relatie tussen man en vrouw.
Een jaar geleden wierp de krant (tweede link) de vraag op of het krijgen van kinderen de romantiek in het huwelijk voorgoed kapot had gemaakt en daar reageerden toen 1.700 mannen en vrouwen op. 
Ja, sommigen dachten onmiskenbaar met notalgie terug aan de dagen dat het kleine grut nog niet bestond en men ongestoord van elkaar kon genieten. De teneur was toch wel: meer kinderen betekent minder vrijen.
Met de drukte voor de kinderzorg, de drukte in huis en de toenemende vermoeidheid daalden in de meeste gevallen de seksuele contacten van enkele keren per week tot enkele keren per maand. En als de vrouw van het stel opneuw zwanger werd, was er nóg een factor bijgekomen om de statistiek te drukken.
Overigens waren er ook respondenten – en niet weinig – die zeiden dat met de lagere frequentie de kwaliteit van de seksele omgang niet was geslonken.
Anderen, die konden terugkijken op een langere relatie, zeiden dat je in ieder huwelijk eb en vloed hebt als het om seks gaat, en dat dit niet noodzakelijk afhangt van de komst van kinderen.
Vandaag vraagt The Times zijn lezers voor de tweede keer om mee te praten over dit onderwerp. En om de laatste ontwikkelingen in de slaapkamer (anoniem) door te geven.

Bron(nen):   The Times  The Times