Nederland is volgens de VN een van de beste landen voor ouderen

De VN heeft 91 landen gerangschikt op de kwaliteit van leven voor ouderen. Zweden scoort het best, gevolgd door Noorwegen en Duitsland, maar meteen daarna komt Nederland, waar volgens de VN vooral de inkomenspositie van bejaarden relatief goed is. Ook in de categorie 'omgeving' staat Nederland hoog. Het is voor ouderen relatief gemakkelijk om familie en vrienden te bezoeken, er is goed en geschikt openbaar vervoer. Het is de eerste keer dat de rangschikking is gemaakt, dus er valt niet vast te stellen of de situatie van Nederlandse ouderen is verbeterd of verslechterd. Feit is wel dat ouderen er in 87 onderzochte landen slechter aan toe zijn. Tegen 2050 zullen er voor het eerst meer ouderen zijn dan kinderen onder de 15, aldus de onderzoekers. De meeste ouderen wonen dan in de ontwikkelde landen, en veel van die landen zijn niet voorbereid op een dergelijke verandering in de populatie, waarschuwt de VN.

Bron(nen):   VN      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan koolraap

  Nederland is een klein land dus is familie bezoeken geen probleem.
  Ouderen in Nederland hebben hard gespaard voor hun pensioen.
  Dat maakt dat Nederland er goed voorstaat.

  • Kopje thee

   Daar hebben we weer dat mantra met het woordje ‘hard’. Ik wou dat ik hard sparen kón. Ouderen in Nederland hebben ook veel mazzel gehad, dat mogen ze ook wel een keer toegeven. Tussen 1990 en 2010 is het doorsnee vermogen van gepensioneerden verviervoudigd, terwijl dat van jongeren onder de 45 jaar alleen maar is gekrompen. Feit.

   (in antwoord op Jan koolraap)
   • Peter

    Gekrompen misschien niet, maar veel mensen leveren nu in. We leven nog steeds in de jaren 50/60 vdve toen alles niet op leek te kunnen en we nog voor de eerste krisis stonden. Daarna ging het hard met de afbraak. Je weet pas hoe rijk je bent als je met pensioen gaat. Eigenlijk vind ik dat een klerewoord. Eerst ging je met de VUT, terwijl je nog fut zat had en daarna ga je met pensioen. En als je geen of amper pensioen hebt opgebouwd ?
    Waar ga je dan naar toe ? 😉

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Jan koolraap

     Vut bestaat niet meer. Ik ben gepensioneerd en werk nog steeds. Het vermogen wat ouderen hebben bestaat uit stenen. Het is een huis wat nu niet te verkopen is maar wel onderhoud nodig heeft.
     De pensioenen lijken wat maar zijn gebaseerd op één inkomen.
     Net nog een vriend gesproken. Z, hele leven hard gewerkt als opper in de bouw. Met 14e begonnen. 1400,– aow 300,– pensioen. Wel vermogen. Een huis met garage. Kan je dat eten. Het moet wel verwarmd en onderhouden worden.
     Kortom kletspraat. Er zitten nu honderdduizenden ouderen in de schuldensanering.

     (in antwoord op Peter)
     • Peter

      De VUT is allang overleden, ja. We moeten nog bang worden voor onze AOW. Want de rOverheid kan weliswaar niet failliet, maar op=op. De pensioenpremies moeten straks veel verder omhoog, maar de keren steeds minder uit als het zo ver is.

      En ja, modaal in een koophuis wordt heel lastig. Ze kunnen moeilijk iedereen op straat zetten, hè ?
      Ja, het gebeurt al wel. Dat weet ik. Daar hoor je ze nooit over. De echte krisis. Ze denken aan de top en bij de politiek dat er alleen een krisis is op hun bankrekeningen.
      Ja, die nullen blijven groeien alleen die 1 blijft steeds staan.

      (in antwoord op Jan koolraap)
     • meesan

      Er zitten minder dan honderdduizend mensen in de schuldsanering, dus zeker geen honderdduizenden ouderen. U overdrijft.

      (in antwoord op Jan koolraap)
 2. jan bosscher

  Ieder keer weer het zelfde, Nederland in de top van de zegeningen, wordt het niet eens tijd om op te houden met gezeur, dat er niks deugt

 3. Dead Silence

  Nederland is ook voor moordenaars, verkrachters en rovers een van de beste landen. Ook voor het uitbuiten van de werkende bevolking. En voor zij die in een paradijselijke penitentiare instelling zitten.

 4. Usman Ballo

  ik pas eentje gekocht in Jakarta Ipad 2 voor RP4200.000 = ca Euro 270.
  bij off.apple toko.

Reacties niet toegestaan