McDonalds past bij het Louvre

"Dit is het dieptepunt," zegt een historicus die in het Louvre werkt tegen The  Daily Telegraph. "Dit is het symbool van de combinatie van 1. bandeloos consumentisme, 2. slecht eten en 3. stank in de context van een museum. Schande!"
McDonalds zit dertig jaar in Frankrijk en viert dat met de opening van een hele grote Mac op een paar meters van de ingang van het Louvre, onder de grond in de Carrousel du Louvre. Dat is meer dan de snobistische Fransen aankunnen. Dat het Louvre een miljoenen deal heeft gesloten met Abu Dhabi vindt de culturele elite al verschrikkelijk, maar dit is nog erger.
"Vandaag McDonalds en morgen goedkope kleren naast de ingang van het Louvre," schrijft kunstpaus Didier Rykner op zijn blog.
Uit overheidsstukken blijkt dat de ‘commerciële activiteiten in het Carrousel zullen worden ‘beperkt tot culturele of toeristische activiteiten'. Het museum heeft het recht voorbehoud aan te tekenen tegen bepaalde commerciële activiteiten, maar de directie besliste dat niet te doen omdat het vindt dat 'een McDonald's-vestiging het imago van het Louvre niet aantast.'

Bron(nen):   The Daily Telegraph