Taliban bedreigt opnieuw Malala

Malala Yousafzai (16) is opnieuw met de dood bedreigd door de taliban. Woordvoerder van de taliban, Shahidullah Shahid, zegt dat Malala de islam nog steeds bekritiseert en daarom een doelwit is. "Als we de kans krijgen, brengen we haar om. Die daad zal ons trots maken." Volgens Shahideen mag er een uitzondering gemaakt worden op de islamitische regel dat vrouwen niet gedood mogen worden, als diegene de religie aanvalt. De Pakistaanse Malala pleit juist voor een dialoog met de taliban. In een interview met de BBC zegt ze dat er gesprekken nodig zijn om tot vrede te komen. Malala maakt sinds kort kans op de Nobelprijs voor de Vrede, die deze week wordt uitgereikt. Ze zou daarmee de jongste in de geschiedenis zijn die de prijs ontvangt. Gedacht wordt dat de nieuwe doodsbedreiging samenhangt met de eventuele Nobelprijs. Malala is een internationaal symbool van verzet tegen pogingen van de taliban om vrouwen het recht op onderwijs te ontnemen. Sinds 2008 mogen meisjes van de taliban niet meer naar school. Na de aanslag van de taliban op Malala's leven vorig jaar in Pakistan, is ze in Groot-Brittannië geopereerd en daar verblijft ze nog steeds. Over de Nobelprijs zegt Malala: "Als ik de Nobelprijs voor de Vrede win is dat een mooie kans voor mij, maar de prijs winnen is niet mijn doel. Mijn doel is vrede en dat kinderen onderwijs krijgen."

Bron(nen):   De Morgen      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Dit gaat nog leuk worden. De taliban hebben echt geblunderd met Malala, en ze blunderen maar door. Op deze manier laten ze zien hoe ze over vrouwen denken, vrouwen het recht ontzeggen op onderwijs. Helaas zal dat wel bedreigend blijven voor Malala. De Taliban kunnen en zullen nooit toestaan dat vrouwen een gelijke stem krijgen met mannen.
  Misschien zullen vrouwen in Saoudi Arabie ooit toch hun rijbewijs kunnen halen.

  • MoMeta

   De Taliban heeft door de media aandacht die Malala heeft gekregen en hoe ze is behandeld een dalende aanhang. Mooie zaak dus blijf haar aandacht geven in de media.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
   • Anton van Haasteren

    Ik ben niet optimistisch.

    Er zijn maar weinig mensen die hun geloof kunnen aanpassen aan een nieuwe realiteit, om maar te zwijgen van een realiteit die hun geloof ondermijnt.

    (in antwoord op MoMeta)
   • Anton van Haasteren

    Als Malala iets overkomt is dat het einde van de Taliban.

    (in antwoord op MoMeta)
 2. Scott Bakula

  Op die foto lijkt ze haar middelvinger op te steken. You go, girl !

 3. Pietje_Precies

  Taliban is bang van meisjes van zestien. Begin je dan marginaal te worden of wat…?

Reacties niet toegestaan