Madoff: ook nog witwassen, drugs en vrouwenmisbruik

Op de feestjes van Bernie Madoff waren de serveersters topless, en was de beschikbaarheid van coke overvloedig. Witwassen, drugs, vrouwenmisbruik; in de nieuwste aanklacht van de Madoff-slachtoffers komen beschuldigingen voor die nieuw zijn en zich ook richten op meer partijen. En op meer schandalen.
Volgens de klacht zijn KPMG, JP Morgan Chase en een paar andere grote banken ook schuldig aan de megafraude van Madoff. Zij baseren hun beschuldigingen op verhoren van Madoff in zijn cel, en op maandenlange naspeuringen en verhoren.
JP Morgan wordt er van beschuldigd 6 miljard dollar te hebben witgewassen, KPGM zou de verhouding tussen de Amerikaanse en de Britse tak van Madoff opzettelijk hebben vaag gemaakt. Volgens het klaagschrift waren het gebruik van drugs en misbruik van vrouwen in de burelen van Madoff ook heel gewoon. Er was een vertrek in het kantoor dat ‘Noordpool’ werd genoemd. Daar kon je cocaïne gebruiken. Volgens de Financial Times kunnen nog vele onthullingen worden verwacht rond Madoff.
De omstandigheden van Madoff zijn nu wat anders dan ze waren. Volgens de New York Daily POst deelt hij zijn cel met een 21-jarige drugscrimineel. 

 

Bron(nen):   Financial Times  New York Post