Poolse bisschop: kindermisbruik door priesters komt door echtscheiding

De hoogste katholieke geestelijke van Polen heeft rare dingen gezegd over het misbruik van kinderen door paters. Volgens hem komt het ook door echtscheidingen. Gevraagd naar misbruik zei aartsbisschop Jozef Michalik: "Je moet ook weten hoeveel schade aan kinderen wordt toegebracht door echtscheidingen. En veel misbruik, pedofilie vindt plaats omdat kinderen liefde zoeken die ze tekort komen door scheidingen" Er is een storm van kritiek gekomen op zijn woorden. En zoals te verwachten viel bedoelde hij het niet zo en wordt hij door kwaadwillende verkeerd begrepen. Maar hij heeft het wel gezegd

Bron(nen):   Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Die man kan niet anders, hij hoeft niet na te denken want hij gelooft.

 2. Templein

  Dit is het voordeel van een open samenleving. Rare, verwrongen ideeën komen in de frisse buitenlucht en kunnen dan getoetst worden aan onze beschaving.

 3. Captain Caveman

  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat al die uitdragers van “het” geloof totaal niet sporen.
  Waarom zouden ze zich anders onttrekken aan de samenleving, zich boven de andere mensen plaatsen en zich onthouden van dingen die voor mensen niets anders dan normaal en natuurlijk zijn.

 4. Cornelis Berend

  Ik heb ook nog wel zo’n “psychologie van de koude grond”-redenering: de katholieke kerk is een magneet voor streng katholiek opgevoede jongetjes die in de pubertijd ontdekken dat ze anders zijn dan hoe de katholieke god het heeft bedoeld. Vanwege hun strenge katholieke opvoeding durven ze daar geen kant mee op. Tegelijkertijd biedt dezelfde katholieke kerk het celibaat. In dienst van de katholieke god hoef je tenminste niet ‘aan de vrouw’. De ideale uitweg, en aldus bestaat een broedplaats voor vreemde praktijken.

 5. zo maar iemand

  Dus de kinderen vragen er zelf om (zoeken liefde)? En dat komt weer door hun ouders?
  Ergo, ieder kind wat door een pater misbruikt wordt is een kind van gescheiden ouders?

Reacties niet toegestaan