De geheimen van Prins Albert

De Prins van Monaco, prins Albert ll, wilde weten wat de mensen echt van hem vinden. Hij is schatrijk, de baas over een droomstaatje, dus de kans is groot, meende hij, dat er verschil zit tussen wat mensen tegen hem zeggen en wat ze echt vinden. Om dat probleem op te lossen huurde de prins in 2002 Robert Eringer, een ex-FBI undercoveragent, om dat voor hem uit te zoeken.
Helaas, Eringer en de prins kregen dit jaar ruzie over geld en nu heeft Eringer voor een rechtszaak die dient in Californie (een deel van) de geheimen van de prins opgeschreven in zijn klaagschrift voor de rechtbank. En, nog erger, The Sunday Times beschikt over het stuk en citeert uit dat klaagschrift.
Nu zijn de bezoekers van Welingelichte Kringen te beschaafd om te willen duiken in de vuile was van een prins van een sprookjesstaat (wie wil weten van de seksfilm van de prins en een dame ter viering van de 40e verjaardag van Albert, of welke Russische maffiosi precies vrienden werden met de prins, of wat de vrijmetselarij allemaal doet in het Prinsdom), maar het is misschien toch interessant om wat highlights te kennen. In de stukken is te lezen hoe Erringer de prins waarschuwde voor de omgang met Mark Tatcher, de losgeslagen zoon van Lady Tatcher. Erringer onderzocht de Russische maffia in Monaco en speurde voor Albert een stiekeme dochter op. Hij had al een zoon, verwekt bij een stewardess uit Togo, erkend, maar later bleek er ook een Amerikaanse dochter, die dreigde herrie te gaan maken op de Amerikaanse TV.
Wie nog meer wil weten: volg de link of wacht op De Bladen die dit zonder twijfel als eigen primeurs uitgebreid zullen opdissen.

 

Bron(nen):   The Sunday Times