Las Vegas in diepe problemen

Las Vegas was de snelst groeiende stad van de VS, met de huidige 2 miljoen inwoners, vergeleken met 460.000 in 1980. In Las Vegas kon alles wat elders in het puriteinse Amerika onmogelijk is - midden in de nacht dronken over straat lopen en aan het zwembad kijken naar vrouwen die topless lagen te zonnen - maar inmiddels is de stad harder geraakt door de kredietcrisis dan welke andere Amerikaanse stad dan ook.
Las Vegas is veranderd in een land van gebroken dromen en lege huizen, schrijft Der Spiegel. De grote boulevard, de Strip die dwars door Las Vegas loopt, wordt  's nachts ontsierd door grote zwarte vlekken - dat zijn de bouwputten van hotels die misschien wel nooit meer worden afgebouwd. Nog maar een paar jaar geleden had het Fontainebleau Hotel Casino 4.000 kamers moeten herbergen.
In geen enkele Amerikaanse stad is het aantal gedwongen huisverkopen zo groot als in Las Vegas. En inmiddels heeft 70 procent van de huiseigenaren een hypotheek die hoger is dan de waarde van hun huis. Sinds 2006 is de waarde van de huizen gehalveerd.

Bron(nen):   Der Spiegel