NSA speelt hoofdrol bij drones

De NSA doet meer dan onze mail lezen: op basis van al die verzamelde informatie wordt mede bepaald wie er met behulp van drones zullen worden gedood. Door de spionagepraktijken worden moeilijk te vinden doelwitten opgespoord, waarna de onbemande vliegtuigjes aanvallen kunnen uitvoeren. Dat blijkt uit informatie van klokkenluider Edward Snowden, bericht The Washington Post. Zo zou de NSA Hassan Ghul, een vertrouweling van Osama Bin Laden, in het vizier hebben gekregen dankzij een onderschepte e-mail van diens vrouw. Vervolgens werd hij in oktober vorig jaar met een drone-aanval om het leven gebracht, zo blijkt uit de documenten van Snowden. De Amerikaanse regering heeft nooit openlijk verklaard Ghul te hebben vermoord. Volgens de krant speelt de NSA een zeer grote rol bij de drone-aanvallen. De dienst heeft zelfs een eigen antiterreureenheid, de Counter-Terrorism Mission Aligned Cell (CT MAC) in het leven geroepen. Op verzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft het dagblad een groot deel van de informatie niet gepubliceerd.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Nauwelijks verrassend.
  Volgende stap is dus drone in combinatie met vingerafdrukscanner op mobiele telefoon, waarmee gebruiker geindentificeerd en gelocaliseerd kan worden.

  • Marcel van Houten

   Zeker weten en als je te kritisch over de staat bent, dan werken je remmen plotseling niet meer als je bij een afgrond bent.

   (in antwoord op Captain Caveman)
  • Cornelis Berend

   Die vingerafdrukscanner zit al in de laatste iPhone. Ieder Amerikaans internet bedrijf (wat Apple is met iCloud) is verplicht de NSA toe te laten tot hun servers. Aldus komen alle vingerafdrukken van de iPhone gebruikers keurig in de database van de NSA. Lig daar nou maar niet wakker van. Of juist wel.

   (in antwoord op Captain Caveman)
   • Captain Caveman

    het gaat er niet om of ik er wakker van lig of niet, het staat gewoon vast dat NSA deze technologie gaat gebruiken om door door hun gezochte mensen op te sporen en uit te schakelen

    (in antwoord op Cornelis Berend)

Reacties niet toegestaan