Minder zout, minder suiker

Dagelijks bekommert men zich om andermans gezondheid – en om het welzijn van heel de wereld. 
Konden we dit weekend nog melden dat op Zweedse levensmiddelen komt te staan hoezeer de productie van verschillende grondstoffen de aarde schade heeft berokkend (tweede link), nu hebben ze in Zwitserland weer het volgende bedacht. 
Grootwinkelbedrijven als Coop en Migros besloten met hun assortiment een wezenlijke bijdrage aan de volksgezondheid te leveren. 
In brood en in aardappelachtige producten stoppen ze voortaan minder zout.  En in salades en sauzen stoppen ze minder vet. In de vruchtenkwark gaat straks minder suiker.
In Zwitserland bestaat een nationaal afslank- en bewegingsprogramma en beide grootwinkelbedrijven willen hier met deze ‘zoutstrategie’ een bijdrage aan leveren. De Wereldvoedsel Organisatie acht 5 gram zout per persoon voldoende, en de Zwitsers zitten op wel 10 gram! Is niet te tolereren.
Opvallend trouwens, hoe het oude gidsland Nederland wat dit soort initiatieven betreft, helemaal niets van zich laat horen..

Bron(nen):   Neue Zurcher Zeitung  Welingelichte Kringen