Geheime agenda achter borstvoeding

Niemand wil het toegeven, zegt een moeder in The New York Times, maar daarmee is het nog niet minder waar: veel vrouwen geven niet alleen borstvoeding omdat het zo gezond is voor hun baby. Er is nog een tweede reden waar veel moeders liever over zwijgen, namelijk dat ze door borstvoeding zo lekker afvallen. "Niemand zegt: ik geef borstvoeding om er weer lekker uit te zien."
Een andere moeder vertelt hoe vrouwelijke collega’s ook moedermelk wilden gaan aftappen, toen ze begrepen hoe het toch kon dat zij na de geboorte van haar kind weer zo snel op haar oude gewicht zat. "Ik had een baby die per dag 600 calorieën uit me zoog."
Dat borstvoeding opeens populair is als middel om af te vallen, komt ook door een omvangrijke Deense studie. Die heeft wetenschappelijk bewijs gevonden voor de stelling dat vrouwen die borstvoeding geven, eerder hun oude figuur terugkrijgen. Ook geholpen heeft een stoet aan celebrities die zich lieten voorstaan op de borstvoeding die ze aan hun kinderen gaven. Onder hen Angelina Jolie, die publiekelijk heeft verklaard dat borstvoeding haar heeft geholpen bij het afvallen. De cover van W magazine met Jolie die een van haar kinderen de borst geeft, is inmiddels uitgegroeid tot een icoon.

Bron(nen):