Dit zijn de ‘ouders’ die het blonde meisje hebben gestolen

Sinds eind vorige week vraagt de Griekse politie zich af wie de echte ouders zijn van het 4-jarige blonde meisje dat werd gevonden in het gezin van Roma's. Er is nu door de politie ook een foto beschikbaar gesteld waarop de vrouw en de man staan die zich voordeden als de ouders van het meisje. Ze heten Hristos Salis en Eleftheria Dimopoulou DNA-onderzoek wees uit dat het kind in geen geval dat van de ouders is. Maar die hebben nu een nieuw verhaal: het kind is geadopteerd van haar biologische moeder. Dat liet de advocaat van het stel weten. De twee worden aangeklaagd voor de ontvoering van het kind, dat zij Maria noemen. Ze verschijnen vandaag voor rechter. maria_2708800b
Volgens hun raadsman Kostas Katsavos hadden zij toestemming gekregen van de biologische moeder om zich over het meisje te ontfermen. Volgens Katsavos was de adoptie dan wel niet legaal, maar hij gaat ervan uit dat de biologische moeder snel wordt gevonden en dat zij het verhaal van het Roma-stel zal bevestigen. 'Ze houden van haar en verzorgen als een eigen kind,' vertelt hij aan CNN. 
Het meisje is ondergebracht bij een kinderopvangorganisatie.Volgens de politie heeft de Griekse ‘moeder’ van het meisje twee verschillende identiteitskaarten. In de ene hoedanigheid heeft ze vijf dochters en een zoon, in de andere is ze moeder van vier meisjes. In vijf maanden tijd, van juni tot november 1993, zou ze drie kinderen hebben gekregen, en van oktober 1994 tot februari 1995 nog eens drie kinderen. 

Bron(nen):   CNN      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het lijkt me een goed idee om ook bij de andere kinderen een DNA-test te doen. Wat voor motieven had dit echtpaar om kinderen te verzamelen?

 2. Anna

  Nog even wachten en we krijgen deze verrijking ook in onze steden , begin alvast extra sloten op de deuren te plaatsen en een alarm installatie aan te schaffen , de EU beveelt , en wij het voetvolk mag , zoals altijd , creperen , doodvallen , maar moeten wel Miljarden ophoesten voor dat zooitje dictators , las net dat de poen op is in Brussel (( niet vreemd met salarissen van 350.000 pleuro )) jaja dat EU tuig kan met geld omgaan , dat blijkt ! Abject stelletje schandelijke , hypocriete zakkenvullers en onbenullen .

 3. Glorix

  De intelligentie straalt er aan alle kanten vanaf.
  Laat me raden.. Homo Sapiens ?
  (Latijn: verstandige of wijze mens)

  Maar als ik eerlijk ben lijkt ze wel wat op hem.

 4. Captain Caveman

  Enige pluspunt in dit geheel, is dat die mensen waarschijnlijk zelf geen kinderen kunnen krijgen

Reacties niet toegestaan