In de herfst zijn mensen agressiever in de trein

De ernstige mishandeling van een conducteur op Centraal Station afgelopen donderdag is geen toeval. Het incident van afgelopen donderdag ontstond in de trein tussen Sloterdijk en Amsterdam CS. Op het perron van het Centraal Station ontstond een worsteling waarbij de conducteur, een belager en een omstander op het spoor terecht kwamen. De politie is nog op zoek naar getuigen in de zaak. Volgens Roel Berghuis van FNV Spoor laait het geweld tegen treinpersoneel iedere herfst op. InHet Parool stelt Berghuis echter niet direct een verklaring voor deze toename te hebben. 'Het is al jaren zo. Niemand weet waarom, maar mensen hebben dan kortere lontjes. Conflicten gaan veel over plaatsbewijzen. Ook zwervers nemen dan de trein'. Een oplossing voor het probleem ligt volgens Berghuis in hulp van treinreizigers. 'Ze hoeven er niet tussen te springen, maar wel laten weten dat ze de conducteur steunen'. Ook ziet Berghuis wel iets in stationsverboden voor agressieve reizigers.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. drsdre

  Uit onderzoek van Diederik Stapel en Roos Vink blijkt dat de jaarlijkse agressie op het spoort samenhangt met de verhouding tussen het aantal eikels en het aantal tamme kastanjes.

  • Dead Silence

   Wahahahaha. Goed te weten dat men weer een excuus heeft voor dit gedrag en er niets aan gedaan wordt. Als het u en ik betrof, zouden wij wel in de bak belanden.

   (in antwoord op drsdre)
 2. Cornelis Berend

  Wat wil je, de winter komt er weer aan en dat betekent onzekere reistijden en dus stress.

  Voorts zouden er “lawaaicoupés” moeten komen in plaats van “stiltecoupés” en zouden er net zoveel lawaaicoupés moeten zijn als stilte coupés nu.

  En tot slot moeten NS conducteurs verkleed gaan als een grote Zwarte Piet met een enorme roe en al die druktemakers, groepsgesprekkers en luidbellers in de zak vegen.

  Einde aggressie, wat ik u brom.

 3. Heldoppantoffels

  Minder lang zonlicht = minder gratis energie = zuurdere nederlander.

  Ik merk het zelf ook, meer slaap nodig om normaal te presteren en iedereen behalve ik zelf is heel irritant!!!! 😉

 4. Captain Caveman

  Valt het ook niet samen met het tijdstip dat de NS begint te zeuren over vertragingen door gevallen bladeren op het spoor?

 5. marianne martens

  benijd de conducteurs, machinisten, passagiers ea. niet,lijkt me dat alle groepen weten dat het bedrijf al jarenlang niet de juiste manier kan en wil vinden om passagiers en werknemers fatsoenlijk te benaderen en daardoor een goede dienstverlening te kunnen verstrekken. In 2002 zou alles, alles goed komen. Is dat gebeurd?

Reacties niet toegestaan