In Dublin is nog een blond zigeunermeisje gevonden

Er is een tweede blond zigeunermeisje gevonden, ditmaal in Dublin. Dat bericht de BBC. Politiemensen gingen op een tip uit het publiek op bezoek bij een zeer omvangrijk zigeunergezin. De politiemensen troffen daar inderdaad een meisje aan van vermoedelijk 7 jaar oud met blond haar en blauwe ogen, dat in geen enkel opzicht gelijkenis vertoont met de vader en moeder en de broertjes en zusjes. Aanvankelijk hadden de ouders geen papieren waaruit hun ouderschap bleek en papieren die later opdoken konden niet kloppen: op de datum die ze opgaven was geen kind geboren in het ziekenhuis waar het kind geboren zou zijn. Het kind is in afwachting van het vervolg ondergebracht in een tehuis. Vorige week kwam een soortgelijk geval aan het licht in Griekenland, waar een meisje woonde bij een zigeunergezin waar ze volgens haar DNA niet uit afkomstig kan zijn. De BBC meldt dat veel gezinnen waar ooit een kind spoorloos uit verdween nieuwe moed hebben gevat: misschien is hun kind gestolen door zigeuners

Bron(nen):   BBC      

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  En Bam! in een klap zijn we terug in de middeleeuwen. Zigeuners stelen kinderen. Dit gaat de zaak van de Roma’s en andere zigeuners geen goed doen.

  • Natasha

   Het is ook middeleeuws. Vooral omdat er geen spoor van bewijs is dat het om ontvoeringen gaat.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik gedurende de tijd dat ik in Bosnië als verpleegkundige werkte ik ook regelmatig zigeuner families op de kliniek zag die wel heel veel kinderen van dezelfde leeftijd bij zich hadden. Die hielden dan vol dat de kids van hen waren. Wij stelden nooit vragen. Uit de verhalen van de plaatselijke bevolking hoorden we weinig goeds. En ook daar klonk het verhaal over kidnappingen. De kinderen werden allemaal ingezet om te helpen met bedelen en niet altijd even vriendelijk behandeld. De omstandigheden waren toen ook middeleeuws.

    (in antwoord op Natasha)
    • Templein

     In ieder geval is het goed dat er nu aandacht voor komt.

     Hopelijk wordt het voor bepaalde kinderen nu niet extra gevaarlijk als mogelijke nep-ouders weten dat ze risico’s lopen gesnapt te worden wegens kinderhandel.

     Ik hoop dat snel duidelijk wordt of we als bevolking en employés, zoals hulpverleners, teveel hebben weggekeken en hoe dat dan te voorkomen is.

     (in antwoord op Robin)
     • Natasha

      ‘we’ als ‘bevolking’ ‘teveel hebben weggekeken’. Echt. Want jij ziet zo’n hoop zigeuners voorbijkomen met kinderen die waarschijnlijk ergens gestolen zijn.

      (in antwoord op Templein)
     • Robin

      Niet zo boos juffrouw. Dat komt het gesprek niet ten goede.

      (in antwoord op Natasha)
     • Natasha

      Waarom niet? Ik word boos om de aannames en ook als ik dingen lees als dat men nu probeert te communiceren met dit meise….in gebarentaal. Waarom? Is ze doof? Nee, ze spreekt Romanes. Wat vind u daarvan, mijnheer de verpleegkundige met Roma ervaring? Dat met een kind die uit de enige omgeving wordt weggerukt die ze kent niet de taal gesproken wordt die ze verstaat, omdat het niet eens als een taal erkend wordt, blijkbaar, alswel een soort gebrabbel van wilden? Men doet alsof dit kind tussen de wolven geleefd heeft.

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Pfff. Ja. Boos. Goedenavond. Succes.

      (in antwoord op Natasha)
     • Natasha

      Ja, lekker verdachtmakingen rondstrooien en dan afhaken als het te lastig wordt. Als je onoirbaarheden werkelijk constateerde, had je toen aan de bel moeten trekken. Maar je weet nu niet eens hoe het zat, dus wat voegt het toe.

      (in antwoord op Robin)
     • Glorix

      Natas heeft niets te doen kennelijk, behalve boos op anderen zijn dan

      (in antwoord op Natasha)
     • Templein

      Roma en Sinti worden gediscrimineerd en worden vaak, zeer onterecht, met de nek aangekeken in de maatschappij. Dat is afschuwelijk, onrechtvaardig en daar moet zeker meer aandacht voor komen.

      Er moet echter ook aandacht zijn voor kinderhandel. Zelf heb ik jaren in een flatgebouw gewoond waar achteraf bekend werd dat het meisje dat elke ochtend met een meneer de lift instapte niet bij die meneer hoorde en misbruikt werd.
      De dader was een witte meneer in een gewone flat. Ik vond het verschrikkelijk achteraf dat ik niets vermoedde en dus ook niet ingegrepen heb.

      Als er nu een netwerk zou zijn van kinderhandel, dan hoop ik dat er extra en voor de kinderen risico-arme acties volgen.

      Ik realiseer me wel wat u zegt, dat we niet als lezers direct moeten concluderen dat de woonwagenbewoners en/of kampen niet deugen.

      Ook is het absurd dat u juffrouw wordt genoemd op deze site. Respectvol met elkaar omgaan is een kostbare omgangsvorm.

      (in antwoord op Natasha)
     • Robin

      U maakt toch een grap? Juffrouw niet respectvol? Lol.

      (in antwoord op Templein)
    • Natasha

     Oh ja, ook daar klonk het verhaal van de plaatstelijke bevolking over kidnappingen? En wie waren er dan gekidnapt? Hun kinderen? Uit hun dorp? Of was dat van horen zeggen? ‘De kinderen werden allemaal ingezet’ ja,en dat waren gekidnapte Bosnische kinderen volgens jou? Trouwens, al die Bosniërs zijn natuurlijk geheel zuiver op de graat in hun opinies over mensen buiten hun eigen etniciteit, dat weten we allemaal.

     (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Volgens mij ben ik vrij genuanceerd en duidelijk geweest. Als ik u op eenbof andere manier heb beledigd of anderszins tegengesproken dan hierbij mijn excuus.

      (in antwoord op Natasha)
     • Natasha

      Nee hoor, ik vraag gewoon verder over uw ervaringen. Dus, die mensen gingen op een onplezierige wijze met hun kinderen om en zetten ze in om te bedelen en ruilden ze waarschijnlijk onderling als suikerzakjes. Maar heeft u, behalve de dorpsroddel werkelijk geconstateerd dat zij kinderen ontvoerden? Had u het idee dat die kinderen in dezelfde leeftijd geen Romakinderen waren, bvb?

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Ik zat daar om andere problemen op te lossen juffrouw, en geloof me die waren er genoeg. Ik zat er zeker niet om gezinssamenstellingen te checken. Het viel ons toen gewoon op. 4 kinderen van 6/7 jaar is best veel, ook al heb je er 7 of 8. Ik heb geen DNA onderzoeken gedaan. Ik heb gezien dat de Roma geen goede naam hadden. Dat zegt niks. Ik heb gezien dat mensenlevens daar toendertijd minder waard waren dan hier in Nederland. Ik heb ook meisjes van 16 uit de handen van bendes gered zien worden. Maar het kon best zijn dat die bendes de meisjes een goede opleiding en borduurles wilden geven i.p.v. akelige dingen met ze doen. Ik heb het niet gevraagd, ik heb ze verzorgd.

      (in antwoord op Natasha)
 2. Glorix

  Het zijn natuurlijk allemaal incidenten waartussen geen enkel verband bestaat. Wie het daar niet mee eens is, is zigeunofoob, xenofoob heeft last van onderbuikgevoelens en is eigenlijk gewoon een Nazi. Wat is de wereld toch heerlijk simpel !

Reacties niet toegestaan