Amerikanen kopen meer wapens

Smith & Wesson, de befaamde Amerikaanse wapensmid, verwacht nagenoeg dubbele verkoopcijfers van handwapens gedurende de komende 3 tot 5 jaar. En er zijn soortgelijke bedrijven met soortgelijke verwachtingen. 
In heel Amerika is de vraag naar wapens en munitie stijgende. De werkloosheid zit nu boven de 10 procent en de verwachting is dat deze verder oploopt. Een krant als The Times legt verband tussen het een en het ander. Meer werklozen betekent meer roof en diefstal, en de rechtgeaarde Amerikaan schaft zich derhalve een vuurwapen aan om mogelijke indringers te verrassen. 
Ook berichtgeving over terrorisme zou de verkoop van pistolen en revolvers opjagen. 
Smith & Wesson verwacht in het eerste kwartaal van 2010 op een groei van 30 procent uit te komen ten opzichte van het eerste kwartaal 2009. Sturm and Ruger, een andere wapenfabrikant, zit op dit moment 70 procent in de plus. En Glock, martkleider inzake handwapens, zit zelfs op 71 procent. 
Een woordvoerder van Smith & Wesson zei dat 30 procent van de recente aankopen van zijn handelswaar ‘first-time gun owners’ zijn. Ook het aantal vrouwen dat zich bewapent, groeit gestaag.

Bron(nen):   The Times