Wolf uit Luttelgeest doodgeschoten in Polen

De deskundigen hebben nog eens goed gekeken naar de scans,  foto's en resten van de wolf van Luttelgeest en vonden onder meer kogelresten. Die horen niet thuis in een dier dat is doodgereden. Daaruit volgt dat hij kennelijk toch is doodgeschoten en neergelegd. Om met absolute zekerheid de doodsoorzaak en herkomst van het dier vast te kunnen stellen, deden het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) en Naturalis aanvullend onderzoek.
Bij bestudering van  een scan en röntgenfoto bleken er op twee plaatsen afwijkingen in het  beeld te zitten die eerder bij de onthuiding niet waren opgemerkt. Bij onderzoek aan het skelet van het dier werden kleine restanten van de mantel en de centrale loodinhoud van een kogel gevonden. Het DWHC heeft het skelet voor de tweede maal onderzocht. Na inspectie van de inmiddels deels geprepareerde huid, werden analoog aan deze plaatsen kleine kogelgaten gevonden. Dus niet van Polen naar Nederland gelopen om hier te worden aangereden, maar doodgeschoten in Polen en toen hierheen gereden.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Best knap voor een doodgeschoten wolf om helemaal naar Nedeland te rijden.

 2. harrr

  Ze hebben die kogelgaten/restanten niet gezien bij de autopsie blijkbaar? Geeft wel te denken over het nivo van dat onderzoek….

  • kletsmajoor

   Inderdaad, ze beweerden ook in de omgeving keutels van een wolf gevonden te hebben. Daar klopte dus ook niets van.

   (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan