VS: opnieuw 3000 coronadoden in een etmaal

In de Verenigde Staten zijn afgelopen etmaal nog eens meer dan 3000 personen overleden als gevolg van een besmetting met het coronavirus, meldt persbureau Reuters op basis van een eigen telling. Het is voor het eerst dat er in een land meer dan 3000 coronadoden in 24 uur vallen. Een week geleden noteerden de VS ook al een recordaantal doden.

Ook raakt Amerikaanse zorginfrastructuur onderhand overbelast. In sommige districten zijn geen ic-bedden meer beschikbaar. Het aantal Covid-patiënten dat in de ziekenhuizen ligt, nam woensdag toe naar 105.805, een toename van 18 procent ten opzichte van twee weken geleden.

Verkozen president Joe Biden en het hoofd van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC), Robert Redfield, waarschuwden vorige week al dat er tot en met februari mogelijk nog eens 200.000 personen in de VS komen te overlijden als mensen zich niet beter aan de voorschriften en de maatregelen gaan houden.

De Verenigde Staten zijn van alle landen in de wereld het hardst getroffen door de coronapandemie. In totaal overleden er al bijna 290.000 personen aan de gevolgen van Covid-19 en bij zo'n 15,4 miljoen personen is een besmetting vastgesteld.