Homo’s komen er niet in

Ieder mens wil dolgraag weten wat er na zijn dood gebeurt en gelovigen hebben wat dat aangaat een streepje voor; ze kunnen op zijn minst hopen op de goddelijke genade en mogen rekening houden met toelating tot het Koninkrijk der Hemelen. 
Voor christelijke homo's en transseksuelen is deze hoop nu de bodem in geslagen, want kardinaal Javier Lozano Barragan (76) beweerde recentelijk dat beide groepen niet in de hemel zullen komen. De kardinaal meent dat niemand als homo wordt geboren, zoiets wordt vaak veroorzaakt door de opvoeding of omdat jongeren hun identiteit onvoldoende weten te ontwikkelen in hun adolescente jaren. 
Bij zijn oordeel over homo's beriep de kardinaal zich op een van de brieven van Paulus, waarin homofilie wordt afgekeurd. Het is domweg een zonde.
Kardinaal Barragan werkte jarenlang  in het Vaticaan als hoofd van de afdeling pastoraal werk voor gelovigen in de gezondheidszorg en geldt nog altijd als invloedrijk.
Het Vaticaan gaat dit allemaal wat te ver; en probeert nu op een discrete manier enige afstand van de uitspraken te nemen. 
De laatste tijd hebben homo's in Milaan en Rome veel te kampen gehad met geweld en discriminatie.

Bron(nen):   The Daily Telegraph