Single op zoek

Een vrouw zonder man en zonder kinderen gaat op enig moment iets missen. Het tijdperk van de grote feesten en het eindeloos uitgaan is voorbij, maar komt daar ook iets voor in de plaats? Behalve het vooruitzicht dat je nog jaren moet werken, dat je alleen blijft, dat je met pensioen gaat en tenslotte op je eentje sterft?
The Sunday Times laat vandaag een aantal vrouwen aan het woord, die om zich heen zien hoe vriendinnen man en kinderen krijgen, maar zijzelf niet. En wat daaraan valt te doen. 
Je moet in zo’n geval een break in je leven maken, zo wordt gesuggereerd. Een ‘rite de passage’ om de overgang naar een nieuwe episode in je leven te markeren. 
Uiteraard komt in dit betoog op enig moment Elizabeth Guilbert langs, de schrijfster van Eten, bidden beminnen – het boek waarin een vrouw vertelt hoe ze op een dergelijk moment in haar leven over de wereld reist, zichzelf ‘terugvindt’ en tenslotte in Zuidoost Azie haar grote liefde ontmoet. Het boek is een instant seller in talloos veel landen. 
Hoe dan ook: gooi je leven eens even helemaal door elkaar, zegt The Sunday Times. En daarbij liggen verschillende mogelijkheden in het verschiet. 
Ga naar de link voor al de mooie vergezichten.

Bron(nen):   The Sunday Times