Veroordeelde pedoseksueel kreeg baan in een school

Een veroordeelde pedoseksueel heeft de afgelopen tijd als conciërge gewerkt op basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost. Dat bericht AT5 De man is in 2005 veroordeeld tot vier jaar cel voor het misbruiken van meerdere kinderen. Dat hij op de school werkte, werd ontdekt door zijn ex-vrouw. Hij is in september begonnen, maar moest nog een verklaring omtrent het gedrag inleveren. Toen bleek dat hij die niet kon krijgen, is hij op staande voet ontslagen. Als je in het onderwijs aan de slag wil moet je een zogenaamde verklaring omtrent het gedrag kunnen laten zien. De man was in afwachting van deze verklaring alvast aan het werk gegaan, iets wat niet ongebruikelijk is in het onderwijs. De ouders van kinderen op de school hebben vanmiddag een brief gekregen waarin wordt uitgelegd waarom de man is ontslagen. Tot nu toe zijn er geen signalen die er op wijzen dat de man misbruik gemaakt zou hebben van een van de kinderen op de school.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    “…De man was in afwachting van deze verklaring alvast aan het werk gegaan, iets wat niet ongebruikelijk is in het onderwijs.”

    Tja, als een sector zo slordig omgaat met de verklaring omtrent het gedrag kunnen we nog meer van dit soort ongelukken verwachten.

Reacties niet toegestaan